Ha nincs Welsz, jó lesz Mesterházy

  • 2014. március 23.

Hírnarancs

Papírhajót ereget az LMP, Schmitt Pál könyvet ír, aggódunk Psota Irénért. Egy szomorú, tavaszi hétvége.

Távozzanak, nincs itt semmi látnivaló!” Ez volt a lényege a rendőrség péntek esti sajtótájékoztatójának, amit Welsz Tamás titokzatos halálesetével kapcsolatban tartottak. Kovács Viktória, az ORFK szóvivője elmondta, hogy Welsz kereste meg a rendőrséget azzal, hogy bizonyítékokat szeretne átadni a Simon-üggyel kapcsolatban. A rendőrök a budapesti lakására mentek, majd onnan – immár Welsszel együtt – érdi házába, de az autóban az üzletember rosszul lett, így a legközelebbi rendelőintézet felé vették az irányt. Már nem lehetett rajta segíteni: fél óra múlva meghalt. Nagyjából ennyi. A vizsgálat jelenleg is tart, ám megszólalt György Zsombor, a Magyar Nemzet Magazin újságírója, aki a Blikknek elmondta: „Nem lehet kizárni, hogy valami különös dolog történt Welsz Tamással, bár pár napot még biztos várni kell a hivatalos orvosi szakvéleményre. A rendőrség azt mondta, természetes halált halt, amibe az öngyilkosság nem tartozik bele”, de azt is hozzátette, hogy ˜„utolsó beszélgetésük alkalmával Welsz még laza volt, a jövőjéről beszélt”. György úgy véli, hogy „a jövőben sok fog azon múlni, hogy Welsz igazi barátai, élettársa hogyan viselkednek majd”, ami még úgy is elég különös kijelentés, hogy az újságíró szerint „minden bizonnyal Welsz sem volt teljesen tiszta, de most, hogy halott, talán páran megpróbálnak majd mindent rákenni, és közvetlen környezetén múlhat, hogy ez sikerül-e”. Valami azt súgja, hogy György Zsombor téved, és nem Welsz közvetlen környezetén múlik, hogy bármi is kiderüljön ebből a zavaros történetből.

A Fidesz máris azzal jött, hogy „egyedül Welsz Tamás tudott arról, hogy az MSZP-ben kiknek volt hamis afrikai útlevele, és kik nyitottak ezek segítségével titkos bankszámlákat. Welsz Tamástól azonban ezeket az információkat sajnos már nem fogja megtudni senki”. A párt szombati közleményéből kiderül, hogy „a nemzetbiztonsági bizottság valamennyi kormánypárti tagja kezdeményezi Mesterházy Attila bizottsági meghallgatását. A kialakult helyzetben Mesterházynak kell megválaszolnia, hogy kik azok az MSZP-s politikusok, akiknek hamis útlevele van”. „Felhívjuk Mesterházy Attila figyelmét, hogy a törvény értelmében kötelessége lesz megjelenni a bizottság ülésén!” – áll a közlemény végén.

A napnál is világosabb volt, hogy Schmitt Pál soha nem írja meg saját kezű PhD-dolgozatát. Csakhogy ezt még nem mondta senki, pláne Schmitt nem. Így hát a hétvége legnagyobb coming outja fűződik a nevéhez, hiszen a hvg.hu-nak őszintén feltárta jövőbeni alkotótevékenységének részleteit – a doktori megszerzése helyett könyvet akar írni – majd egyszer. A történelmi kinyilatkoztatásra egyébként a Kossuth téren, pontosabban a mellette lévő ún. Olimpia park megnyitója előtt vagy után került sor. Mondanunk sem kell, hogy a sportos térinstalláció premierjének Schmitt (no meg Rogán Antal helyi polgármester) volt az átadója, ám a park mégsem az álamfő lelkes szavaitól vált máris különlegessé, hanem az itt felállított nemzetiszínű öt karika miatt, ami piros-fehér-zöld. Ahogy azt egy korábbi tudósításban olvastuk: „Rogán Antal jelezte: a szobrot azért festették nemzetiszínűre, mert a Nemzetközi Olimpiai Bizottság jogdíjat akart volna kérni a hivatalos öt szín használatáért.” Mi viszont azt jeleznénk, hogy ha tényleg akkora fej Schmitt Pál a NOB-ban, ennyit azért elintézhetett volna. Vagy szerinte is jobb a piros-fehér-zöld öt karika?

false

Fotó: MTI–Máthé Zoltán

Egyébként a Kossuth téren, közvetlenül a Parlament előtt is volt egy rendezvény. Az LMP kampányolt, jelöltjeik papírhajókkal játszadoztak medencében, Szél Bernadett társelnök pedig kijelentette, hogy „csak az LMP tudja Magyarországon azt, hogyan tudjuk az irányt a 21. század felé vinni”. Az eseményről a nol.hu hozott képes tudósítást, a tömegiszonyra érzékenyek is nyugodtan megnézhetik.

A hétvége szomorú híre, hogy kórházba szállították Psota Irént. A Borsonline szerint a 85 éves színésznő szívinfarktust kapott, ám állapotáról nem adnak ki információt.

Figyelmébe ajánljuk