Micsoda hétvége! – Seszták Miklóst még Orbán sem meri ugráltatni

  • 2014. augusztus 3.

Hírnarancs

„A mai nap reggel hívott Orbán Viktor, és kérdezte tőlem, hogy mit csinálok ma délután. Hüüü, mondtam, oda a nyírbogáti utam, mert mikor ezt mondja, akkor mindig találkozni kell vele.” A hétvége szenzációja Seszták Miklós szónoklata, és riposztja az őt ért támadásra. Futottak még: Fodor Gábor, Gérard Depardieu, a Schumachert megmentő magyar szellemgyógyász, meg a ruszki kémek.

„Mindenkinek éreznie kell, hogy a kormány intézkedései bizonyos gazdasági érdekeket sértenek, és én csak ezeket tudom a támadások hátterében. Viszont egy mondattal engedje meg, hogy ezt lezárjam, ezeket a témákat. Én ezt nem tartom másnak, csak kétségbeesett emberek reménytelen próbálkozásának. Most velem kezdték” – válaszolta még péntek reggel a Kossuth rádióban Seszták Miklós arra a kérdésre, hogy miért éppen őt cseszegetik olyan „kétségbeesett emberek”, mint a Magyar Nemzet sajtómunkásai, ám egyúttal meglebegtetve („Most velem kezdték”), lesz itt még cseszegetve más is. De vajon ki lesz a következő? Mi kell ahhoz, hogy más miniszter is a kisvárdai bt.-mágushoz hasonló támadásoknak legyen kitéve? 1000 ukrán és/vagy orosz kisvállalkozás létrehozása? Vagy ehhez már 1500 is kevés? Amúgy jó ötlet volt nekimenni Sesztáknak? Tegnap óta minden bizonnyal ez járhat a támadók fejében. Különösen annak fényében, hogy szombaton, a Március 15. téren tartott sajtótájékoztatón Fodor Gábor is bejelentette, hogy „ő bizony felveszi a kesztyűt, amit Orbán Viktor Tusnádfürdőn vágott a liberálisokhoz”. Ám míg a jeles képviselő keresgéli a felszerelést, maradjunk inkább Sesztáknál! A Cink.hu ugyanis rábukkant arra a kormányközeli, Facebookon terjesztett videobejegyezésre, amely Sesztákot, a lánglelkű szónokot mutatja a nyírbogáti szennyvízcső átadásán. Mi tagadás, még most sem tértünk magunkhoz a nyolcperces szómágia hallatán. Ha nyugodtan akarnak aludni, inkább ne nézzék meg e fantasztikus fellépést, mert maradék önbizalmuk is rommá válik. Azért nem álljuk meg, hogy egy kis idézettel ne kedveskedjünk: „A miniszterelnök úr itt volt Gelsén, nekem is volt szerencsém itt eljönni. Ráadásul, amikor Tasó Lacit elhívtam a csatába, itt mentem át Nyíradony felé. És még egy dolgot elárulok az itt lévőknek: a mai nap reggel hívott Orbán Viktor, és kérdezte tőlem, hogy mit csinálok ma délután. Hüüü, mondtam, oda a nyírbogáti utam, mert mikor ezt mondja, akkor mindig találkozni kell vele. És akkor mondom neki, hogy miniszterelnök úr, mindig az első a te kérésed, de hát én tervezem Nyírbogátra jönni, átadni az alapcsövet. Azt mondja, akkor el ne induljak őfelé, jöjjek csak mindig és közelebb erre. Üdvözöl is benneteket, mondta, hogy adjam át az üzenetét, majd személyesen is meg fogom ezt tenni, hogy ti viszontüzenitek a köszöntést. Mert nagyon nagy szeretettel emlegeti ezt a térséget!”

Nos, többek között e szavak hagyták el Magyarország nemzeti fejlesztési miniszterének fejét. Büszkék lehetünk Seszták Miklósra.

Yo, bitch!

 

Fotó: Mohai Balázs/MTI

No meg a ruszki titkosszolgálatra is, hiszen – ahogy a 444.hu francia lapértesülésre hivatkozott cikkéből kiderül – lehet, hogy a szervezetben ügyködő bátyuskák, megneszelve, hogy atomügyben a franciák nyomulnak mifelénk, súgtak Putyinnak, hogyan keresse Magyarország kegyeit, hogyan lengessen be aranyat és ezüstöt Pakssal kapcsolatban, szóval, hogyan csavarja el a lengyelek szerint viszont épp az orális aktust kezdeményező Orbán Viktor fejét. Aztán a cikk végén kiderül, lehet, hogy nem is rólunk van szó, hanem a finnekről, mivel ott szintén a franciák nyomultak, mégis az oroszok építenek atomerőművet.

Ez utóbbit erősíti, hogy ha egy országnak akkora barátja van, mint minekünk a Gérard Depardieu, akkor a többi franciával sem lehet semmi bajunk. Nem elég, hogy a világhírű alkoholista beszállt a Háry Jánosba, s magyarországi tartózkodása alatt folyamatosan tolja a süketet, még a helyi választási kampányt sem hagyja ki. A Fidesz–KDNP jelöltje, Kothencz János megilletődötten posztolta ki Facebook-oldalára, hogy a nagy ember az ő pártján áll. „Ma délelőtt együtt kávézhattam egyik legkedvesebb színészemmel, Gérard Depardieu-vel. Szót váltottunk művészetről, emberekről, politikáról – és nem utolsósorban Szeged jövőjéről. Talán nem közismert, de Gérard-t szenvedélyesen érdekli a politika: közeli viszony fűzte mind a jobboldali Nicolas Sarkozy, mind korábban a szocialista Mitterrand elnökhöz; előbbihez olyannyira, hogy a kampányában személyesen is részt vállalt. Nagyon jólesett, amikor azt mondta: itt, Szegeden is bízik az őszi önkormányzati választások sikerében és szorít nekem nagyon” – írta a sikerre éhes fideszes, nem kis büszkeséggel. Csak azt nem értjük, hogy Kothencz miért hagyta ki a haverok sorából Putyin elnököt, aki ráadásul nemcsak Gérard-nak, de a főnökének is nagy cimborája…

Különben nem is muszáj mindent értenünk. Ahogy arról a Borsonline tudósít, van egy krapek Magyarországon, bizonyos Somogyi Géza, aki nem kevesebbel büszkélkedik, mint azzal, hogy Schumachert gyógyítja távolsági úton, Gyöngyöshalásziból. A cikk szerint Somogyi „április elsején, majd július másodikán vette fel a kapcsolatot a hétszeres F1-es világbajnok lelkével, és ezeket követően a világsajtó ­pozitív híreket közölt Schumi egészségi állapotáról”. A gyógyítás azonban nem ért még véget, Somogyi elmondta, hogy e hétvégén megkezdik Schumacher agyának és gerincvelejének újjáépítését azért, hogy ha a lélek hajlandó visszaköltözni a testbe, a 45 éves férfi folytathassa életét. „Somogyi úgy véli – írja a lap –, hogy a kómás beteg felesége, Corinna, továbbá két gyermeke, Gina-Maria és Mick szeretete miatt a pilóta vonakodó lelke újra egyesül majd a testével.”

Ha az élet operett volna, akkor most felcsendülne egy dal. Például ez.

Figyelmébe ajánljuk