Obama és Merkel nem gratuláltak Kapócs Zsókának

  • narancs.hu
  • 2014. április 10.

Hírnarancs

Bajnaiék megtámadják a választási szisztémát, titokzseb Rogán rokonán, Orbán büntet és jutalmaz, Orbánt büntetik és jutalmazzák, napi betevő szobrunk, mit hoz a holnap H. Árpád nem magánember magánéletében? Szerelem, sütőtök.

Esemény utáni keserű pirula

Az Együtt–PM ugyan még megvárja a választások hivatalos végeredményét, de amint az meglesz, tüstént a Kúriához fordul a választási törvény győztes kompenzációra vonatkozó szakaszát sérelmezvén. A Fidesz bűvészkedése a töredékszavazatokkal valóban nem tűnik túl szimpatikusnak, s azt sem tagadhatjuk, hogy ne gyakorolt volna komoly hatást a választás végeredményére – épp mai nyomtatott számunkban fejtjük ki a dolog logikáját részletesen, s jutunk oda, hogy e hókuszpókusz úgy 7 széket fialt a kormánynak, de ott motoszkál ebben a történetben a kisördög is. És teli szájjal olyanokat kiabál, hogy „pénztártól való távozás után…” vagy „lépcsőházi okosság…”, szóval csupa ilyesmit. Az ördögnek persze sosincs igaza, de az akkor is nagy igazság, hogy a Fidesz választási törvényét az ellenzék is meg az ország is beszopta rendesen. S azzal, hogy mindenki fapofával végigjátszotta e fals szabályok szerint a meccset, minden további ellenállást megnehezítettek vele szemben. Például ezt is.

Asztal körül kergetettek balladája

Mi lapul a puttonyában?

Mi lapul a puttonyában?

Fotó: MTI

A hvg.hu szívesen betekintést nyerne Rogán Antal húgának zsebébe, hátha lapul ott még néhány elfelejtett négyzetméter szántó, belterület vagy golfpálya. A dolog onnan kezd egészen röhejessé válni, amikor kiderül, hogy a húg Rogánék fatornyos falujának polgármestere. Mér’, van ilyen, nagy bennük a társadalmi elkötelezettség. Kinéztek pendelyes korukban az ablakon a fatornyokra, én itt leszek polgi, te meg Pesten… csak aztán laknod is kell valahol! A Pasa park jó lesz? Jó, jó, de Szultán park nincs?

Bünti és szinekúra

A Fidesz gondoskodik a hosszú menetelés során elmaradozó katonácskáiról. Leszámítva persze azokat, akiknek valamicske vaj olvadozik a csákójuk alatt. Vaj és vaj között persze van különbség. Aki hűségesen volt ártalmára a pártnak, az zsíros állást kap, aki egyénieskedett, az várjon a sorára. Aki pusztán az ország életét keserítette meg, az más fontos beosztásba kerül, szakasztott úgy, mint a komcsiban, aki pedig majd’ tíz éve minden megmozdulásával azt bizonyítja, hogy ő hót megbízhatóan nem alkalmas semmire, nos, őt várja Európa.

Szoború játékok

Nem csitul a Szabadság téri szerecsenmosdatási emlékmű körüli purparlé. Ma megint esedékes némi kordonbontás. Hogy az emlékműről magáról mit gondolunk, azt megírtuk már százszor-ezerszer, itt most nézzük a dolog egy még teljességében fel nem tárt aspektusát. Magyarország a kordonok hazája, a kordondöntést még a héten felveszik a hungarikumlistára, s az állásinterjúkon jobb, ha számolunk a kérdéssel: Ön hol bontott kordont utoljára? Aki a Parlament előtt, az fideszes, aki a Madách vagy Szabadság terek valamelyikén, az komcsi. Na de hová álljanak azok, aki szenvedélyből bontanak?

Magyarat tolláról

Orbán a hétvégén megnyerte a választásokat, a Magyar Tudományos Akadémia viszont Pálinkás József főigazgató személyes kérésére törli a nemzeti közmondások hivatalos jegyzékéből a „Madarat tolláról, embert barátjáról…” kezdetű és tartalmú tévedést. Miért? Miért? Nem csak úgy, hanem azért – a Borsonline közölt egy pompás összeállítást arról, hogy kik gratuláltak a kis vezetőnek újabb diadala alkalmából, és kik nem.

És ha már ennél a madár és toll tematikánál tartunk, bulvárhíreink következnek. Az megvan, hogy Orbán főemberéről tegnap kiderült, hogy megházasodott, ma meg az derült ki róla, hogy már válik is? Ezek után már csak egy égető kérdéssel kell szembenéznie a hazának, holnap vajon mit csinál Habony Árpád? Kiugrik a terepjárójából?

Figyelmébe ajánljuk