Mindenki mondjon le! Most!

  • narancs.hu
  • 2014. április 9.

Hírnarancs

A PM elnöksége és Zoltai Gusztáv Mazsihisz-igazgató már megtette. De mi lesz a mai nap többi hősével? Mit végzett ma Fodor és Habony, Schiffer és Kálmán Olga, Lázár és Tiffán, vagy példaképünk, Kim Dzsong Un? Szeles szerda, hülye hírek.

Fodor Gábor kétszer is szólt ma népéhez. Ez voltaképpen érthető, hiszen választott képviselőről van szó. Mégis oly nehéz megszokni. Először saját terveiről tájékoztatta a sajtót, majd enfacebookján tájékoztatta Schiffer Andrást a politikus mint olyan teendőiről.

Nem csak Fodor, a fél magyar internet azon pörgött, hogy mit művelt Kálmán Olga Schiffer Andrással, és viszont. Kálmán-párti és Schiffer-párti felszólamlásokat is olvastunk szép számmal. Itt lehet megtekinteni magát a műalkotást, mindenki döntsön előítéletei szerint – de annyit azért halkan elsusognánk, hogy ezt a pörformanszot nem tennénk ki az ablakba egyikőjük helyében sem.

Ami az interjú tárgyát illeti: a Szabadság téri emlékmű példás buzgalommal elkezdett kivitelezése érdekében állított kordonokat tüntetők elbontották. A Mazsihisz elnöke szerint mindenképpen meg kell akadályozni a Szabadság téri emlékmű megépítését. Heisler András bízik abban, hogy a miniszterelnök betartja ígéretét, és abban is, hogy egy normális országban nem történhet meg az, aminek most az előkészületei láthatók – mondta a Klubrádióban. Az MSZP az ügyben helyi népszavazást kezdeményez.

Heisler, Zoltai és a bucik

Heisler, Zoltai és a bucik

Fotó: MTI

Heisler András egy sokkal szívderítőbb hírben is előkerült: lemondott ugyanis Zoltai Gusztáv. Az atv.hu és a Szombat értesülései szerint a Mazsihisz örökösnek tűnő ügyvezető igazgatója azután ajánlotta fel lemondását, hogy lezajlottak bizonyos belső vizsgálatok. „Heisler korábbi elnöksége idején már téma volt számos ügy, mely feszültség tárgyát képezte a hitközségi vezetésben. Heisler akkor távozásra szólította fel Zoltai Gusztávot, aki válaszképpen megpuccsolta Heislert, akit aztán a Síp utca urai hosszabb időn keresztül nem engedtek döntéshozói pozícióba” – írja a Szombat. Zoltai Gusztáv sikerekben gazdag, színes életútját 2003-ban volt szerencsénk röviden áttekinteni, az idézett cikk által felemlegetett sajnálatos események kapcsán.

Szépen, ütemesen haladjunk tovább:

Lemondott a Párbeszéd Magyarországért elnöksége is.

De lemond-e Mesterházy Attila? Megkérdeztük Tóbiás Józsefet. Hát izé.

Lázár János nem mondott le, ez biztos. Ellenben rárontott a norvégra, hogy nehogy már ész nélkül osztogassa a pénzét itt minálunk, inkább bízza őrá személyesen. Tényleg ezt kérte, részletek errefelé.

Kim Dzsong Unt meg egyenesen újraválasztották. A karizmatikus politikus százszázalékos eredményt ért el, miután lendületesen likvidálta a fél kormányát. Remélhetőleg a kormányzati delegáció (lásd tegnapi híreinket) átadta a testvéri magyar nép forró ölelését.

A fideszes Tiffán Zsolt harcot hirdetett az „idegen lelkű” független harkányi polgármester ellen. A harkányi polgárokhoz címzett levelében szerepel az a mondat, hogy „Harkány a jobboldal Bástyája!”. Tiffán Zsoltnak sem lehet könnyű, de az ég szerelmére, le ne mondjon!

Habony Árpád szerencsére nem tud lemondani sehonnan, mert se posztja, se cége, úgy él ő, mint a mező virágai. Most ráadásul kiderült, hogy nőül vette a tehetséges Kapócs Zsókát. Ahogy a Blikk fogalmaz: „A színésznő és szerelme éveken át tartó viharos románc után, úgy tűnik, megállapodtak, lecsillapodtak, és a legnagyobb csendben örök hűséget fogadtak egymásnak.”

Ne mondjon le senki. Maradjon minden így. Most minden olyan jó.

Figyelmébe ajánljuk