Orbán rajongói oktatják kereszténységből Ferenc pápát

  • narancs.hu
  • 2016. augusztus 28.

Hírnarancs

Dupla kerítés nélkül nem igazi keresztény a keresztény! A Vízműveknél elgurult a gyógyszer, Franciaország betiltotta a burkini betiltását. Ez volt a hétvégén.

Egy igazi keresztény

false

 

Fotó: Facebook/Orbán Viktor

A Közel-Keleten szolgáló keresztény vezetőkkel találkozott a hétvégén Orbán Viktor Rómában, egyúttal részt vett a pápai audiencián is. Az erről Facebook-oldalán megosztott fénykép azonban nem aratott osztatlan sikert hívei körében. A 444 által idézett népszerű komment szerzője például azt írta: „a képen látható Európa egyik legkeresztényebb embere, aki Európát védi a muszlimoktól… mellette Ferenc pápa.” Mások abban reménykednek, Orbán talán „felvilágosítja” Ferenc pápát. Orbán követőinek reakciói mindenesetre konzisztensek Harrach Péter és Bayer Zsolt e tárgyban kifejtett nézeteivel.

Száz kerítést, ezeret!

Hiába ígérte meg Orbán Viktor pénteki rádióinterjújában az „akár százezreket is megállítani képes” második védvonalat, az új kerítés műszaki részleteiről még a kormány sem döntött. A Népszabadságnak szombaton azt válaszolta a Belügyminisztérium, vizsgálják, hogy pontosan milyen határszakaszokon miféle pluszlétesítményekre lehet szükség.

Durvul a kampány

false

Nem értik a viccet a Fővárosi Vízműveknél. A Magyar Kétfarkú Kutyapárt kormányzati plakátokat kifigurázó kampánytervei között szerepelt az a felirat, mely szerint „A Fővárosi Vízművek bármikor LSD-t csempészhetne az ivóvízbe.” A cég a kutyapárt vezetőjének eljuttatott levél szerint azonnal jogi lépéseket kezdeményezett, azt követelik, hogy az eddig az interneten megjelent plakátterveket távolítsák el, és adjanak „nyilvános elégtételt”.

Theresa May not

Lapértesülések szerint Theresa May miniszterelnök akár a parlament jóváhagyása nélkül elindíthatja a britek EU-ból történő kiválásának folyamatát, valószínűleg valamikor 2017 elején. Korábban több jogász is amellett érvelt, hogy a kormányzati lépéshez parlamenti felhatalmazás szükséges, a múlt héten Owen Smith munkáspárti elnökjelölt pedig meglebegtette, hogy vezetésével a Labour megpróbálná blokkolni a Brexitet.

A burkinivita

Pénteken a francia közigazgatási bíróság precedensértékű ítéletében diszkriminatívnak és jogszerűtlennek találta a burkini – az arcon, a kéz- és lábfejen kívül az egész testet takaró női fürdőruha – önkormányzati tiltását. Ennek ellenére több tengerparti francia város polgármestere kitart a korlátozás mellett, amit előzőleg Manuel Valls miniszterelnök is helyeselt.

Figyelmébe ajánljuk