Semjén és Lázár, a két híres vadász lehúzná egy kicsit a kedves vadásztársakat is

  • narancs hu
  • 2016. augusztus 29.

Hírnarancs

A Kúria meg a kormányt mosdatja. Izé, hírek.

Mit állítunk? Semmit.

false

„A bíróság szerint a kormány kampánykijelentéseinek direkt tartalmával szemben az AB-határozatok nyomán támasztott alapjogi elvárások nem azonosak az objektív tényeken alapuló információkkal, ismeretekkel, adatokkal szemben támasztott köznapi követelményekkel. Ennek következtében a kormánynak a választási kampánya részeként elhangzó kijelentései legfeljebb orientálnak, de nem informálnak, így a »városnyi«, az »illegális«, a »menekült/migráns« kifejezések helyes vagy helytelen voltára vonatkozó elemzés sem lett volna elvégezhető” – idézi az MTI a Kúriát, miután Nemény András, az MSZP alelnöke a Nemzeti Választási Bizottsághoz fordult, mert szerinte a kormány októberi népszavazás kapcsán folytatott kampánya hazug és manipulatív. Az NVB természetesen nem ért ezzel egyet, a Kúria pedig ezt helyben is hagyta.

Levadászni az egészet

false

 

Fotó: MTI

Lázár János és Semjén Zsolt sem tétlenkedett a nyáron, trükkös törvénymódosítással indítják az őszt. Magánszemélyként közösen nyújtottak be egy javaslatot, ami a vadászati törvényt módosítaná. A trükk abban áll, hogy nem a kormány nevében ötletelgetnek, hanem önállóan, fideszes, illetve KDNP-s képviselőként, ezzel pedig megspórolják a beterjesztést megelőző kötelező vitát, így ellenkezés nélkül tudják átnyomni az új rendelkezést a parlamenten.

A módosítás lényege különben az, hogy minden vadásznak kötelező lenne a vadászati kamarai tagság, ami után természetesen tagdíjat kell fizetni, csakhogy ezentúl a törvény azt is előírná, hogy a Magyar Vadászati Kamara a vadászjegyek után befolyt összeg 100 százalékát megtarthassa, az eddigi 50 százalékos részesülés helyett. A magyar vadászat kulisszáiról itt és itt számoltunk be részletesen.

Így látja az ATV-főnök

Dr. Németh Szilárd, az ATV vezérigazgató-helyettes hírigazgatója a Médiapiacnak adott interjújában cáfolja, hogy a csatorna lepaktált volna a Fidesszel annak érdekében, hogy a Hit Gyülekezete történelmi egyházzá válhasson. Németh nem tartja aggályosnak, hogy miközben a csatornán sorra mondják el ellenzéki politikusok és szakértők, hogy mi a baj a kormány migránspolitikájával, addig a szünetekben lehozzák az állami propaganda idevágó hirdetéseit, ráadásul úgy, hogy a gyülekezet azonos állásponton van a kormánnyal ebben az ügyben.

„Akik figyelik az adást, tudják, milyen témákkal foglalkozunk. Akik nem, azoknak szívesen küldök statisztikát arról, milyen rázós ügyeket veszünk elő. Állami hirdetés pedig mindig is volt nálunk, illetve hol volt, hol nem volt. (…) Az ATV hírműsoraiban nem a gyülekezet véleményét láthatjuk. Nekem az a feladatom, hogy ezt a szabadságot továbbra is biztosítsam a munkatársak számára” – mondja Németh.

Párizsban eközben

A francia belügy alapítványt hozna létre, aminek többek között az lenne a feladata, hogy teret biztosítson az iszlám teológia kutatásának és a muzulmán vallás szorosabb tanulmányozásának – írja az Index. Bernard Cazeneuve francia belügyminiszter már hónapok óta tárgyal az iszlám szervezetek és a civil társadalom képviselőivel, azonban a közelmúlt iszlamista terrortámadásai miatt egyre sürgetőbb kérdésnek érzi a francia kormány a közös párbeszéd és együttgondolkodás mihamarabbi megvalósulását. Novemberig tető alá is akarják hozni a Franciaországi Iszlám Alapítványt. „Ez az új struktúra képez majd hidat a köztársaság és a franciaországi muzulmánok között” – mondta a belügyminiszter.

Figyelmébe ajánljuk