Orbán Viktor a menekültválságról: „mi a magunk részéről már megoldottuk a problémát”

  • narancs.hu
  • 2015. október 30.

Hírnarancs

Magyar Hírlap a Kétfarkú Kutyapárt kiadásában, Orbán Viktor megint a rádiós szerepében, Kocsis Máté Ungár Klára ellen a bíróságon. Deutsch Tamás meg a netadó. Colleen Bell meg a magyarok. Pénteki hírek.

Csak a jó…

Csupa jó hírt jelentetett meg pénteken a Magyar Kétfarkú Kutyapárt (MKKP). „Kiadtunk ma egy saját Magyar Hírlapot 10 ezer példányban, olyan hírekkel, amiket szeretnénk.” A 8 oldalnyi jó hír itt elérhető, olyanokkal, mint például „Feloszlott az MSZP”, „Leállítják Paks2 építését”, „Már az idén milliárdokkal növeli a kormány az oktatás támogatását” és így tovább.

Természetesen

a (valódi) Magyar Hírlap jogi lépéseket tesz a Kétfarkú álújságja miatt. A lap tulajdonosai az MTI-hez eljuttatott közleményében az áll, hogy a Magyar Hírlap szerkesztősége és kiadója értesült róla, hogy „a lap arculatával egyező módon, védjegyével, tulajdonosának, szerzőinek nevével visszaélve, az újság jellegzetes megjelenését másolva – áltartalommal és álhírekkel – pénteken ismeretlenek tízezer példányszámú kiadványt adtak ki és terjesztettek”. A Magyar Hírlap Kiadói Kft. álláspontja szerint mindez jogellenes és nemcsak a kiadónak, illetve a szerkesztőségnek, de a jóhiszemű olvasóknak is kárt okoz. „Attól ugyanis, hogy valaki humorosnak érzi magát, nincs joga törvényszegéshez, nem másolhatja le, majd nem terjesztheti más szellemi termékét.”

A rádiós szerepében Orbán Viktor

„Európa még mindig csak vitatkozik, és nem fogadja el Magyarország álláspontját, miközben naponta tízezrével érkeznek Európába ellenőrizetlenül emberek” – így kezdte Orbán Viktor a péntek reggelt a Kossuth rádió 180 perc című műsorában.

false

 

Fotó: MTI

Orbán szerint bár vita zajlik az EU-ban a menekültválság megoldásáról, azt mi magyarok nem érthetjük, mert másik időzónában élünk. Persze nem úgy. A másik időzóna ez esetben azt jelenti, hogy „mi a magunk részéről már megoldottuk a problémát”. A miniszterelnök szokásos rádióinterjújában a menekültáradat okain kívül a következményeiről, na meg Soros Györgyről beszélt.

Ungár–Kocsis: 0:1

Ungár Klára megsértette Kocsis Máté jó hírnevét a Fővárosi Törvényszék elsőfokú döntése szerint. Az ítélet úgy szól, hogy Ungárnak törölnie kell az ügyet kirobbantó Facebook-posztjából a Kocsisra vonatkozó szövegrészt, ugyanott (a közösségi oldalon, valamint az MTI-n keresztül) bocsánatot kell kérnie, valamint kétmillió forint sérelemdíjat kell fizetnie Kocsisnak. Ungár fellebbez, Kocsis elégedett.

Netadó újratöltve

Mindenképpen akar valamit kezdeni a kormány az internettel. Úgy látszik, nem tanult a Fidesz semmit a netadó elleni – eddig kis hazánkban sosem látott tüntetésekből és – felháborodásból… Szakmai workshopot hirdetett mára Hozzáférhető és megfizethető internetet mindenkinek címmel az internetről szóló nemzeti konzultáció (InternetKon) titkársága, amely az internethez való hozzáférés akadályainak lebontásáról szólt – írja a Figyelő.

false

 

Fotó: MTI

Az eseményt követően Deutsch Tamás megerősítette, hogy november közepére a széles körű szakmai és társadalmi egyeztetés után elkészül az az előterjesztés, amely a kormánynak konkrét döntéseket javasol az internet magyarországi helyzetének alakítására. Deutsch úgy nyilatkozott, hogy az előterjesztés azt tartalmazza majd, hogy az internethasználatot terhelő áfa 27-ről 18 százalékra csökkenjen, továbbá a kormány a magyar távközlési-hírközlési ágazatot érintő különadót illetően 2016-ban olyan átfogó megállapodást kössön az ágazat szereplőivel, amely előírja, hogy az elkövetkező években milyen ütemezésben, milyen mértékben lehet a különadót csökkenteni. Emellett állítólag olyan programot indítanának, amely széles sávú ingyenes wifihálózat kiépítését teszi lehetővé minden településen legalább egy közintézményben és egy közterületen, valamint jelentős kedvezményeket biztosító internetes alapcsomagot dolgoznának ki. Felkészülni, vigyázz…

Csak semmi cicó

Colleen Bell nemcsak mosolydiplomata, ezt pedig a szerdán nagy port kavart nyilatkozatával be is bizonyította. Péntek reggel a Népszabadságban megjelent vele készült interjú során folytatja a bizonyítást. A nagykövet nyilvánvalóvá tette, hogy az USA nem hogy fenntartja, de nyomatékosítani kívánja Magyarországgal kapcsolatos fenntartásait éppúgy, mint elvárásait. „Kérjük, hogy a korrupt személyeket állítsák bíróság elé. Aggódunk a magyarországi sajtószabadság miatt és amiatt, ahogyan egyesek a menekültekről beszélnek” – mondta Colleen Bell. És hát elég nehéz e közlés utolsó felét, vagy akár az egészét nem Orbánnak szóló személyes figyelmeztetésként értelmezni – írtuk reggeli Villámnarancsunkban.

Amerika az ISIS ellen

Szárazföldi csapatokat küld az USA Szíriába. A Reuters információi szerint 20-30 kommandós, a különleges egységek tagjai mennek az Egyesült Államokból Szíriába. Elsősorban a kurdok és más USA-val szövetséges csoportok támogatása lesz a feladatuk. Amerikai tisztviselők szerint a szárazföldi csapatok bevetése nem drámai változás, csak a meglévő gyakorlat módosítása. Nem most először fognak amerikai katonák harcolni az ISIS ellen Szíriában. Már legalább egy alkalommal, májusban összecsaptak amerikai különleges erők az ISIS-szel, akkor a terrorszervezet egy vezetője meg is halt.

Fegyverkeznek az osztrákok

Hatalmas a kereslet a fegyverekre Ausztriában. A nyolc és fél milliós országban főleg az engedélyhez nem kötött sörétes vadászpuskákat vásárolják. A boltosok szerint az elmúlt hónapokban megduplázódott a bevételük.

Figyelmébe ajánljuk