Pharaon tartózkodási engedélyt is kapott, vízumot pedig a Fidesz-közeli jordán konzul igényelt neki

  • narancs.hu
  • 2016. november 16.

Hírnarancs

Gyárfás nem mond le. Dylan nem megy el. A felcsúti kisvasút nem épül tovább. Szerdai hírek.

A soha véget nem érő Pharaon-sztori

Mi lesz a Tiborczék és Pharaonék körül felhalmozódott kastélyokkal? Lapunk munkatársa kíváncsi volt, mi lehet ezekkel a nagy értékű ingatlanokkal, ezért ellátogatott Turára, és megnézte a Tiborcz Istvánhoz köthető kastély körüli állapotokat. A holnaptól az újságárusoknál kapható friss lapból az is kiderül, milyen különleges attrakciót tervez a rejtőzködő tulajdonos a kastélyba, bemutatjuk, miről árulkodik a felújítás ténye, és hogy miként kapcsolódik össze mindez a Pharaon-cégek kastélyaival. Utóbbiaknak még az irodájába is bekukkantottunk…

false

 

Fotó: Attock Refinery

Ma az is kiderült, hogy a kormány korábban – ahogy mondani szokás – nem bontotta ki az igazság minden részletét, Ghaith Pharaon ugyanis nemcsak vízumot igényelt és kapott Magyarországtól, hanem tartózkodási engedélyt is, méghozzá 2014-től idén november 1-jéig. Ehhez elvileg kötelező (lett volna) az arcképmáskészítés és az ujjnyomatrögzítés, de Pharaonnak ezt is elengedték – írja a holnapi Heti Válasz ajánlója.

Szijjártó Pétertől – pontosabban a szocialista képviselőknek küldött írásbeli válaszából – pedig azt is megtudhattuk, hogy a vízumot Pharaonnak maga a fideszes vezetőkkel rendkívül jó kapcsolatokat ápoló Zaid Naffa, Jordánia tiszteletbeli konzulja kérte „szóbeli jegyzékben”.

Gyárfás, ha kell, letérdel, de nem mond le

Nincs vége az úszószövetség körüli balhénak. A közleményháború folytatódik. Gyárfás Tamás ma sajtótájékoztatón közölte, mindenki legnagyobb meglepetésére, hogy nem mond le. Nálunk a lemondás nem divat, na.

Rémpuli mint kabala

Rémpuli mint kabala

Fotó: Facebook/Úszószövetség

Gyárfás úgy fogalmazott, hogy felelősséget érez a sikeres vb-rendezés iránt – írja az Index. Úgy gondolja, hogy mivel ő rángatta bele az országot a milliárdos bizniszbe, nem farolhat ki belőle csak úgy.

Mindeközben Hosszú Katinka mellé állt Gyurta Dániel, ő is változáspárti.

Fekete szerda

Egyelőre nem épül meg a felcsúti kisvasút hosszabbítása. Nem pöfög Bicske és Etyek között a miniszterelnök kedvence – írja a 444.hu. Etyek 3,7 milliárd forintból a Pannónia Szíve fejlesztési program keretében kezd beruházásokba.

Cigányok kíméljenek

Mezőkeresztes polgármestere, Majoros János nem aprózta el, még 2015-ben, a város önkormányzati lapjában megjelent nyílt levélben kérte a településen élőket, hogy más településről érkező cigány lakosok felé ne értékesítsék ingatlanjaikat.

A TASZ kérelmére indult eljárásban most az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) megállapította, hogy ezzel a polgármester zaklatást valósított meg a roma személyekkel szemben, megsértve az egyenlő bánásmód követelményét – írja az Index.

Sír vagy vigad

Vége a Morning Show-nak. Balázs és társai egy időre biztos eltűnnek az éterből.

Mit neki Nobel

Nem megy el Bob Dylan a Nobel-díj átadására. Más elfoglaltsága van. Tényleg erre hivatkozik.

false

Figyelmébe ajánljuk