Ujjlenyomat nélkül úszik be a pecsenyekacsa a magyar adóparadicsomba

  • narancs.hu
  • 2016. november 17.

Hírnarancs

Hogy mi?! Tán megkergültünk? Sajnos nem (csak) mi, hanem az egész ország, olvassák át a mai híreket!

Jövőre egy számjegyű, 9 százalékos és arányos lesz a vállalati nyereségadó – jelentette be ma Orbán Viktor, ami egészen durva, mondhatni világrekordnak számító adócsökkentés lehet:  a társasági nyereségadó ugyanis jelenleg kétkulcsos: 500 millió forintos eredményig 10, felette 19 százalék. Adóparadicsommá alakulhat így hazánk, ami kétségkívül számos külföldi cég érdeklődését keltheti fel, más kérdés, hogy miből futja majd rá (ezt a cikket érdemes átpörgetni), az Index mindenesetre így összegez: „a kormány már azelőtt elköltené a 2017-es költségvetés tartalékát az adócsökkentésre, hogy elkezdődne a 2017-es év.”

Bernek Péter – rövidpályás világ- és Európa-bajnok úszó, ifjúsági olimpiai bajnok menedzserei szerint a Gyárfás Tamás-féle Magyar Úszószövetség félrebeszél, amikor a versenyzők kiemelkedően színvonalas és figyelmes támogatásáról prédikál, hiszen Berneknek például a mai napig nem fizették ki az olimpiai felkészülési pénzét, és egyébként szóba sem igen álltak vele akkor, amikor tárgyalni akart velük. Gyárfást Hosszú Katinka szólította fel tegnap (majd mások mellett beállt már mellé Gyurta Dániel és Kapás Boglárka), hogy az úszószövetség zűrzavaros működése és az úszókkal ápolt rossz viszonya miatt mondjon le. Gyárfás azonban egyelőre nem kíván lemondani.

Lugosi Béla mint Ghaith Pharaon Drakula gróf

Lugosi Béla mint Ghaith Pharaon Drakula gróf

 

 

Curse Of The Pharaon

Ghaith Pharaon, a kormányhoz és csatolt részeihez nyomasztóan közel sertepertélő szaúdi pénzmosodás színes fordulatokban éppenséggel nem szűkölködő magyarországi története újabb mesés epizódokhoz érkezett. Előbb az derült ki az RTL révén, hogy a pénzmosás Mozartja a seregélyesi szüreti bál után 3 millával küldte meg a települést, mely összegből karácsonyi pecsenyekacsát vásároltak a seregélyesi családoknak (a South Park és a Monty Python szerzői ezen a ponton állítólag már fontolgatják, hogy nyugdíjba vonulnak, mert az abszurdnak ezt a költői magasságát egyszerűen képtelenség túlszárnyalni), majd Lázár János tette fel az i-re a pontot, amikor ma elmondta, hogy Pharaon beutazásakor talán azért nem vettek ujjlenyomatot a legendás férfitól (ami a tartózkodási engedélyhez szükséges lett volna), mert meglehet, hogy Pharaonnak nincs ujjlenyomata. Elvégre neki, Lázár Jánosnak sincsen! Ilyenek ezek, a vámpíroknak meg közismerten tükörképük nincs. (Vonatkozó véleménycikkünk itt olvasható.)

Mindeközben Kósa Lajos, a Fidesz jancsibohóca továbbra is csak azt szajkózza, hogy amerikai játszma áll a Pharaon-ügy hátterében, és ugye az amerikai titkosszolgálat sokszor hazudik, szóval jó lesz vigyázni. Valóban.

A Harcosok klubjában Tyler Durden még csak felvillanó falloszokat és vaginákat vágott bele a családi filmekbe, a Tv2 viszont nem hiába Andy Vajnáé, aki ugyebár már a Rambo 2-ben a falig ment a hülyeség fokozásában: miután a csatorna pár napja lebukott, hogy (100 százalékban törvénysértő, és egyébként is elképesztően undorító módon) az észlelési küszöb határára beállított üzeneteket vág be a műsoraiba a paksi atomerőművet népszerűsítendő, most tovább folytatták a dolgot: tegnap este a Black Friday felirat villogott a reklámblokkok között (a Black Friday nevű vásárlós nap holnap lesz világszerte, ezen nálunk az Extreme Digital Zrt. sok leértékeléssel véteti észre magát, s ehhez úgy kellett nekik a manipulatív reklám, mint éhezőnek a kenyér). Az NMHH hatósági ellenőrzést folytat az ügyben.

Hét év alatt 77 ezerről 95 ezerre nőtt a felfedezett, a Nemzeti Rákregiszternek bejelentett rosszindulatú daganatos betegek száma Magyarországon – hangolt le ma mindenkit a Magyar Nemzet. A regisztrált tüdő-, emlő-, bőr- és prosztatarákok száma is emelkedett, mert a szűréseken nem vesznek részt elegendően, ráadásul kevés a szakember és kevés a műszer is. A korai észlelés rengeteget számíthat, úgyhogy aki teheti, menjen, és nézesse valahogy meg magát!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?