Végzetes bejelentést tett Orbán a Quaestor-ügyben – ezzel ki is nyírhatja magát

  • narancs.hu
  • 2015. március 25.

Hírnarancs

Brutális fordulatot vett a Quaestor-ügy, Orbán saját akaratából ugrott be főszereplőnek. Azért, hogy védje Szijjártót? Tarsoly megint feltűnik, és izzít Habony. Szerdai híreink.

Drámával kezdünk, jöjjön a beismerés!

Orbán és a Quaestor

A kormányfő ma elismerte, hogy ő rendelte. „Amikor a Buda-Cash bedőlt és rengeteg embernek, cégnek és intézménynek beszorult a pénze, a kormányülésen arra kértem minden minisztériumot, hogy nézze meg, van-e bármilyen brókercégnél pénze. Amennyiben igen, akkor azonnal vonja ki a közpénzt, mert úgy fogunk járni, mint az a 67 önkormányzat, amelyiknek beragadt a pénze.”

Ezzel aztán olyat művelt O. V., amitől levegőt alig kapunk. Elismerte, hogy közpénzt tartogatnak brókereknél (a nyereség kié lett volna, fiúk?!, Petyáé?, Ráhelé?), azaz kockáztatott olyan tételt, amivel nem lett volna szabad ezt csinálnia. (Vagy miért nem mentek mindjárt kaszinóba?) A 444.hu még ezt is kiemeli az ügyelt kapcsán: „A bennfentes kereskedés az egyik legkomolyabb tőkepiaci bűncselekmény. Egy piac csak akkor működhet jól, ha mindenki nagyjából hasonló esélyekkel fér hozzá a kulcsfontosságú információkhoz. Ezt tényleg nehéz betartani, sőt, de azért törekedni illene rá. Orbánék nem így tettek, amikor elkezdtek értesülni az újabb és újabb brókercégek problémáiról, mielőtt a közvélemény bármit megtudott volna. Információkhoz jutottak, és rögtön elkezdtek befektetési döntéseket hozni ezek alapján. Ez most már nem puszta spekuláció, mivel maga a miniszterelnök ismerte el. Közben azok, akik közel vannak a tűzhöz a Fidesznél, pletykálni kezdtek az ügyről egymás között, amivel esélyes, hogy a baráti üzletemberekhez elég gyorsan és még időben eljutott az infó. Ők és üzlettársaik még időben kivehették a pénzt.”

És hát a legdöbbenetesebb, hogy ezzel a bejelentéssel Orbán olyan helyzetbe hozta magát, ahol bárki joggal hiheti azt: Orbán manővere hozzájárult a Quaestor bedőléséhez. És ezzel egy csomó ember megtakarításának elúszásához is. Ha az ellenzéknek van egy csöpp esze, akkor ezt fogja Orbánra rásütni, nem mást.

Rendőrök a Quaestor-ügyben: csere

A múlt héten egy 10 fős nyomozócsoportot hoztak létre, állítólag vidékről, különböző megyékből hoztak rendőröket, lecserélve a budapesti csapatot – tudta meg a hvg.hu rendőrségi forrásból. Ez egy kicsit furán hangzik, nem?

Mekkorát fordult a világ Tarsoly Csabával!

Az ember alig bírja követni, akkorát. A Quaestor-csoport fő tulajdonosa szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy hibát követett el, amikor a reorganizációs tanácsadó (sic!) javaslatát elfogadta az átmenetre szóló új tisztségviselő elfogadásakor. „Ezzel azt a hamis látszatot keltve, hogy mentesülni kívánok a felelősség alól” – tette hozzá. „Mindezek alapján úgy döntöttem, hogy vezető tisztségeimet visszaveszem annak érdekében, hogy ne merülhessen fel a gyanú bármilyen kár okozására” – írta a cégvezető, aki ennek érdekében intézkedett a szükséges közgyűlések és taggyűlések összehívásáról szerdára. „Mind személyesen, mind a cégcsoport vállalatai maximálisan együttműködnek minden érintett hatósággal. Ezzel párhuzamosan mindent megteszek olyan befektetők bevonására, akik segítséget jelenthetnek a cégcsoport értékeinek ügyfelek számára történő megóvásában” – közölte Tarsoly Csaba. Aki nem állt meg itt: beismerte, hogy nem volt tisztában az új vezérigazgató személyével.

Azaz nem tudta, hogy ki az az Orgován Béla! Na erre varrjon valaki gombot!

Habony Árpád nyilvánosságra lép?!

A hvg.hu mai cikkében azt írta: akár már a jövő héten is bejelentheti a Századvég a Napi Gazdaságon gründolt új napilap elindítását, amelyet állítólag Liszkay Gábor fog vezetni. Eközben a valasz.hu arról ír, hogy új médiaprojektet indít a kormány, ennek „központjában egy új holdingcég áll majd, melyet Habony Árpád kormányfői tanácsadó, valamint a Miniszterelnökség államtitkári karából tavaly kikerült Győri Tibor vesz majd a nevére. Habony ezzel hivatalosan is kilép a piacra, titkos stratégából médiabefektetővé válik, s Győri személyében olyan társat kap, aki annak idején közelről menedzselte a Napi Magyarország létrehozását és a Magyar Nemzettel való összeolvasztását. Az új médiaholdinghoz tartozik majd egy közéleti véleményportál – Via.hu néven –, egy ingyenes terjesztésű, a Helyi Téma világát átörökítő félbulvár hetilap, esetleg egy rádió, valamint egy üzleti hírportál, amely a Napi Gazdaság jelenlegi stábját hivatott »felszívni«.”

Már két kérdést átengedtek a népszavazásból

„A civil ellenzékiek 19 pontos csomagjából eddig két kérdést engedett át a választási bizottság. A tankötelezettség és a kamarai tagság kérdése nem mozgat meg tömegeket, de a kezdeményezők így is örülnek” – írja az Index. 13 kérdés döntése még várat magára.

Figyelmébe ajánljuk