Előállították a Quaestor-vezért, de Orbán elképesztő magyarázattal állt elő

  • narancs.hu
  • 2015. március 26.

Hírnarancs

A Germanwings-tragédia és a Quaestor-botrány is nehezen feldolgozható hírekkel szolgált ma. Közben Orbán Simicska pénztárcája után kapkod, Habony pedig készül, nagyon készül.

A320

Vélhetően szándékosan csapódott földnek a kedden lezuhant Germanwings-géppel a másodpilóta – jelentette be a francia ügyészség. A 28 éves, német Andreas Lubitz légzése hallatszik a hangfelvételen, mégsem engedte vissza a fülkébe a gép kapitányát. „Alig tudjuk felmérni, mekkora fájdalom ért most rengeteg családot. A tragédia most egy új, szinte felfoghatatlan dimenzióba került” – mondta Angela Merkel.

Az egész napos sokkoló híráradat lényegi elemeit lásd például a hvg.hu gyűjtésében.

Quaestor

Miután tegnap a miniszterelnök tulajdonképpen beismerte, hogy a kormány haveri brókereknél szórakozik a pénzünkkel, és ráadásul ő utasította a minisztereket, hogy szedjék ki gyorsan a kormány pénzét, miközben erről a keményen dolgozó kisembereket elfelejtette értesíteni – nos, ezek után nehéz volt elképzelni, milyen magyarázattal áll elő. Hát mert mit is mondhatna? Csakis azt, hogy ő nem tudott semmit, mindössze zseniális ösztöneit követte, és pont jókor szedette ki a pénzt a mocsárból. Ezt Lázár János szájával mondotta ma a miniszterelnök. Lehet az, hogy ennyivel megússza?

A nagy átvágás: Tarsoly és Szijjártó

A nagy átvágás: Tarsoly és Szijjártó

Fotó: MTI

Mindenesetre a PM feloszlatná a parlamentet, sokan pedig lemondatnák Szijjártót, sőt magát Orbánt is. A félreértések elkerülése végett: a reakció nem túlzás. Azonnal húznia kellene mindkettőnek, ennél kevesebbért is.

Közben pedig előállították Tarsoly Csaba Quaestor-vezért és két társát.

A Közgép és a kartell

Kartellgyanúra hivatkozva visszadobta az M4-es autópálya beruházásának támogatási kérelmét az Európai Bizottság. A Népszabadság információi szerint a kormány vizsgálja, hogyan tudja megépíteni a sztráda új szakaszait, ha pedig az összebeszélés gyanúja igazolódik, a károkat az érintett cégeken, köztük a Közgép Zrt.-n verik le. A költségvetés 110 milliárd forintot bukhat.

Olvassák el a cikket, gondoljanak néha a Quaestorra, és utána próbálják röhögés nélkül elismételni háromszor, hogy „ez nem maffiakormány”.

Habony és Liszkay összefog

A Heti Válasz a jobboldali médiáról írt tényfeltáró cikket, ami már önmagában csodálatos. Ráadásul azt írják, hogy a Magyar Nemzet volt főszerkesztője, Liszkay Gábor feladata lesz a „hagyományos hírfogyasztók”, vagyis a nyomtatott újságot olvasó kevesek meghódítása, míg Habony Árpád és a tavalyig a Miniszterelnökségen államtitkárként dolgozó Győri Tibor az online piacon próbálja visszaszerezni a Fidesznek a Jobbikhoz elvándorolt szavazókat. Ezt a 444 rezüméjéből idézzük, de a teljes gyönyör a Heti Válaszban tárul fel.

Cigányholokauszt? Nálunk?

Az ügyészség szerint nem holokauszttagadás, ha valaki kijelenti: Magyarországon nem volt cigányholokauszt. És szerintük a vallásos zsidókat üldözték a nácik – írja a Roma Sajtóközpont. Öt civil szervezet azután tett feljelentést, hogy Németh György közgazdász február elején, a Közép-európai Egyetem tudományos konferenciáján kijelentette: „Magyarországon nem volt cigányholokauszt, elég sok országban volt. Voltak cigányokkal szembeni atrocitások, de nem volt.”

Az ügyészség szerint azonban nem követett el bűncselekményt. Ami nagy szerencse, mert különben a hasonló tenorban nyilatkozó Balog Zoltán miniszter is bajban lenne. Így viszont minden rendben.

És ha már itt tartunk

Itt tartunk: a Medián közzétette éves antiszemitizmus-kutatását. Ebből mutatjuk az egyik tanulságos táblázatot. A többi eredmény itt szemlézhető.

Társadalmi távolság különféle csoportoktól. „Nem járulna hozzá ahhoz, hogy a szomszédságába költözzön egy…” (százalék)

false


Neked ajánljuk