200 ezer euróval támogatja a Telex indulását a legnagyobb cseh kiadó

  • narancs.hu
  • 2020. szeptember 21.

Interaktív

A pénz egyelőre még nincs a Telexnél, az adományért cserébe nem jár részesedés.

200 ezer eurós adományt ad az Index felmondott újságírói által alapított Telex-nek az egyik legnagyobb cseh kiadóvállalat, az Economia. A hírt a Telex közölte Facebook-oldalán, de megírta a Reuters is.

Munk Veronika a tömeges felmondások után - ahogy sok más nemzetközi lapnak - interjút adott a Respekt nevű cseh újságnak is, ami után a lap tualjdonosa, Zdeněk Bakala megkereste őket, hogy érdekelné a Telex, meg úgy általában a történetünk. Felvették a kapcsolatot, majd Bakala jelezte, hogy az Economia kiadó szeretné nagy összegű adománnyal segíteni az újság elindulását. A Facebook-posztban azt is írják, hogy az adomány még nincs náluk, egyelőre pusztán a szándék kinyilvánításáról van szó, az egésznek az előfeltétele, hogy a pénzügyi és jogi szakértők együtt kidolgozzák, miként lehet az ügyletet transzparensen és jogszerűen levezényelni.

Neked ajánljuk

Dobosviccek

„Srácok, van kedvetek meghallgatni a szerzeményeimet?”, szól az egyik legelcsépeltebb dobosvicc csattanója. A közvélekedés szerint a dobosok tipikusan háttérbe húzódó, nem túl izgalmas figurák, de ahogy Dave Grohl, Phil Collins, Don Henley vagy akár Szikora Róbert példája mutatja, megfelelő tehetséggel és szorgalommal belőlük is lehetnek nagy sztárok. Az elmúlt hetekben két neves angol zenekar dobosa is szólóalbumot jelentetett meg – mindkét lemezre érdemes időt szakítani.