200 ezer euróval támogatja a Telex indulását a legnagyobb cseh kiadó

  • narancs.hu
  • 2020. szeptember 21.

Interaktív

A pénz egyelőre még nincs a Telexnél, az adományért cserébe nem jár részesedés.

200 ezer eurós adományt ad az Index felmondott újságírói által alapított Telex-nek az egyik legnagyobb cseh kiadóvállalat, az Economia. A hírt a Telex közölte Facebook-oldalán, de megírta a Reuters is.

Munk Veronika a tömeges felmondások után - ahogy sok más nemzetközi lapnak - interjút adott a Respekt nevű cseh újságnak is, ami után a lap tualjdonosa, Zdeněk Bakala megkereste őket, hogy érdekelné a Telex, meg úgy általában a történetünk. Felvették a kapcsolatot, majd Bakala jelezte, hogy az Economia kiadó szeretné nagy összegű adománnyal segíteni az újság elindulását. A Facebook-posztban azt is írják, hogy az adomány még nincs náluk, egyelőre pusztán a szándék kinyilvánításáról van szó, az egésznek az előfeltétele, hogy a pénzügyi és jogi szakértők együtt kidolgozzák, miként lehet az ügyletet transzparensen és jogszerűen levezényelni.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?