Varga Zoltán, a 24.hu tulajdonosa: „A kormány orosz típusú kontrollált nyilvánosságot akar“

  • narancs.hu
  • 2020. szeptember 23.

Interaktív

Kéretlen ajánlatokat kapott.

Varga Zoltán médiatulajdonos és üzletember interjút adott a Bloombergnek, ebben azt mondta: nyáron két kéretlen ajánlatot kapott, egy magyar és egy külföldi befektető jelentkezett be a médiacége megvásárlására, Varga szerint mindketten Orbánt képviselték. A cikket a 444.hu szúrta ki.

A Centrál Médiacsoport tulajdonosa azt is mondta, alábecsülte, hogy a kormány mekkora nyomás alá helyezi a médiát. „Világos, hogy orosz típusú kontrollált nyilvánosságot akarnak“.

Varga — aki a médiacsoporton keresztül a 24.hu, vagyis a legnagyobb magyar hírsite, valamint 25 nyomtatott és 19 online kiadvány tulajdonosa — ugyanakkor egyértelművé tette: nem adja el a céget, ez elvi kérdés már.

Varga arról is beszélt, hogy nyáron egy helikopter megközeltette a házukat, és többször látott a háza előtt sötétített üvegű autóban két alakot — ezek az esetek szerinte a kormányhoz köthetők.

Az üzletember szerint azért gyakorol nyomást rá az Orbán-kormány, mert nem hajlandó eladni a cégét, de Varga utalt a kormányközeli médiában ellene folyó lejáratókampányra is.

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.