Varga Zoltán, a 24.hu tulajdonosa: „A kormány orosz típusú kontrollált nyilvánosságot akar“

  • narancs.hu
  • 2020. szeptember 23.

Interaktív

Kéretlen ajánlatokat kapott.

Varga Zoltán médiatulajdonos és üzletember interjút adott a Bloombergnek, ebben azt mondta: nyáron két kéretlen ajánlatot kapott, egy magyar és egy külföldi befektető jelentkezett be a médiacége megvásárlására, Varga szerint mindketten Orbánt képviselték. A cikket a 444.hu szúrta ki.

A Centrál Médiacsoport tulajdonosa azt is mondta, alábecsülte, hogy a kormány mekkora nyomás alá helyezi a médiát. „Világos, hogy orosz típusú kontrollált nyilvánosságot akarnak“.

Varga — aki a médiacsoporton keresztül a 24.hu, vagyis a legnagyobb magyar hírsite, valamint 25 nyomtatott és 19 online kiadvány tulajdonosa — ugyanakkor egyértelművé tette: nem adja el a céget, ez elvi kérdés már.

Varga arról is beszélt, hogy nyáron egy helikopter megközeltette a házukat, és többször látott a háza előtt sötétített üvegű autóban két alakot — ezek az esetek szerinte a kormányhoz köthetők.

Az üzletember szerint azért gyakorol nyomást rá az Orbán-kormány, mert nem hajlandó eladni a cégét, de Varga utalt a kormányközeli médiában ellene folyó lejáratókampányra is.

Figyelmébe ajánljuk

Kiszúrt autókerekek, leszaggatott plakátok, feljelentések - így várja a választást Ágasegyháza

A Bács-Kiskun megyei községben 2010 óta Füredi János a polgármester, akinek az előterjesztésére a képviselő-testület megtiltotta, hogy a kampány ideje alatt a jelöltek választási fórum céljából kibéreljék a település közintézményeit. Ez ellen, illetve a településen eluralkodott közhangulat miatt tüntettek egy maroknyian a napokban, két független polgármesterjelölt felhívására.