A köztévé még csak nem is szólt az On the Spot készítőnek, hogy nem tart igényt a műsorukra

  • narancs.hu
  • 2018. május 1.

Interaktív

Mindent a sajtóból tudtak meg.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a köztévé a továbbiakban nem tart igényt a népszerű dokusorozatra, az On the Spotra. A Duna Műsorszolgáltató minderről tegnap késő este adott ki egy közleményt, amelyben megköszönték az eddigi munkát, de jelezték, hogy a jövőben más műsort képzelnek el a dokusorozat helyére.

Ám erről az alkotópárosnak valahogy elfelejtettek szólni. S. Takács András és Cseke Eszter azt írta a Facebookon, hogy ők is csak a sajtóból értesültek arról, hogy a köztévén nem folytatódhat az On the Spot.

„Tegnap éjjel érkeztünk meg New Yorkba, hogy Magyarországot képviseljük a közszolgálati televíziók nemzetközi fesztiválján, az INPUT-on. Az On The Spot az egyetlen magyar szereplő az idei programban, amely a világ legkiemelkedőbb közszolgálati műsorait szemlézi. A hosszú repülőút után bekapcsoltuk a telefonjainkat, és a sajtóból értesültünk róla, hogy az MTVA 2019-től nem tart igényt a munkánkra. A hírek után rögtön megnyitottuk az e-mailjeinket is, ott várt minket a hivatalos levél ugyanerről, amely pár órával a sajtóközlemény időpontja előtt landolt a mailboxban” – írták.

Az alkotók a posztban megköszönik az együttműködést, mivel szerintük „Magyarországról a legtöbbet a Duna Tv fektette a dokumentumfilm-sorozatba”. Biztosak abban, hogy a jövőre 10 éves műsor valamilyen formában folytatódni fog, az új, most készülő évadot pedig még az ősszel leadja a Duna.

Borítókép: Facebook/On the Spot


Figyelmébe ajánljuk