Döntött a Fővárosi Törvényszék: le kell kapcsolni a Klubrádiót

  • narancs.hu
  • 2021. február 9.

Belpol

A 92,9-es frekvencián egyelőre biztosan megszűnik, online folytatják.

Ítéletet hirdetett a Klubrádió frekvenciajogosultsága ügyében indított bírósági perben a Fővárosi Törvényszék kedden. Eszerint a Klubrádió keresetét a Fővárosi Törvényszék elutasította, egyben a Klubrádiót kötelezte 200 ezer forint perköltség és továbbá 38 ezer forint illeték megfizetésére.

A Klubrádió már csak vasárnapig használhatja az egyetlen frekvenciáját, a Budapest FM 92,9 MHz-et, így legfeljebb internetrádióként tud tovább üzemelni – írja a Média1. Bár a rádió fellebbezést nyújthat be, amit várhatóan meg is fog tenni, de jogerős ítélet aligha születik meg február 14-ig, vagyis a jogerős ítéletig biztosan le kell kapcsolni a Klubrádiót.

A bíróság azzal indokolta ítéletét, hogy a Klubrádió a korábbi jogsértései ügyében nem nyújtott be fellebbezéseket, azok jogerőssé váltak, így azok kizáró okot jelentettek a 92,9 MHz frekvenciajogosultság meghosszabbítására irányuló kérelem elbírálásakor.

Arató András, a Klubrádió elnöke és tulajdonosa folyosói sajtótájékoztatóján szégyenteljesnek nevezte, hogy Magyarországon olyan rendszer van, hogy ilyen határozatot hozhat a Médiatanács és az ilyen bírósági megítélés alá eshet – írja a lap. A Klubrádió jogorvoslatra készül az ítélet ellen – tette hozzá. Arató azt mondta, nem váratlan, de szomorú és antidemokratikus az ítélet, mivel a bíróság nem vette figyelembe érveiket.  Arra kérte a hallgatókat, maradjanak a Klubrádióval az interneten, és támogassák a fennmaradását.

(Média1)

Figyelmébe ajánljuk