Hadházy zsúfolt kórházi folyosón oltásra várakozókról kapott fotót

  • narancs.hu
  • 2021. február 9.

Belpol

Nem akarta elhinni, amit lát.

"Nem akartam elhinni, de mégis igaznak látszik: Magyarországon az oltáshoz az idős embereket összeterelik és összezsúfolják egy zárt, szűk folyosóra" – írta Hadházy Ákos a Facebook oldalán kedden. A politikus képeket is posztolt bizonyítékképp, melyeket nem maga készített, úgy fogalmazott, eljutottak hozzá. Ezek állítólag, információi szerint február 5-én készültek a kistarcsai kórház oltópontján.

Nem akartam elhinni, de mégis igaznak látszik: Magyarországon az oltáshoz az idős embereket összeterelik és...

Posted by Hadházy Ákos on Tuesday, February 9, 2021

Hadházy megpróbált utánajárni a történteknek. "Ma reggel egy jó emberemet elküldtem oda. Zsúfoltságot a kora reggeli órákban nem látott (lehet, hogy ma nem érkezett vakcina, de az is érdekes volt, hogy nem idősek, hanem jórészt erős, fiatal emberek vártak), azonban a felháborító kép helyszínét egyértelműen be tudtuk így azonosítani." Hozzáteszi, hogy "sajnos az is egyértelmű, hogy a kép már akkor készült, amikor a folyosórészlet oltópontként üzemelt", ezt onnan tudni, hogy látszik a felvételeken az oltópont felirat.

"Lehet, hogy én csak egy lódoktor vagyok, de annyit én is tudok, hogy egy oltással egy időben fertőződni a vad vírussal egyáltalán nem jelent jót. Nem véletlen, hogy nálunk boldogabb országokban egészen máshogyan készülnek a tömeges oltásokra. Szellős, tágas csarnokokban, vagy autós oltópontokon vakcináznak" – tette hozzá.

Hadházy kifejezetten várja, hogy a kormány "cáfolja meg a képet". Örülne, ha bemutatná a tömeges oltásokra alkalmas helyszíneket és a részletes terveket, vagyis azt, hogy biztonságos körülmények között vakcináznak.

(Facebook/Hadházy Ákos)

Figyelmébe ajánljuk