Újabb főszerkesztő-helyettest igazolt az Index

  • narancs.hu
  • 2021. január 12.

Interaktív

Aki a magazinos tartalmakért felel majd.

A Media1 információi szerint Gedei Norbert a Blikktől az Indexhez igazol, így a jelenleg Kitzinger Szonja és Ilku Miklós alkotta főszerkesztő-helyettesi stáb három fősre bővül.

A lap megjegyzi: Gedei Norbert pályafutását 1998-ban a Vasárnapi Blikk rovatvezetőjeként kezdte, majd 2009-től 2016 áprilisáig a Blikk főszerkesztő-helyettese volt. Miután ekkor Kolossváry Balázs elfogadta a Story Magazin főszerkesztői ajánlatát és távozott, Gedei lett a Blikk főszerkesztője. Gedei Norbert 2020 augusztusáig töltötte be ezt a pozíciót a Ringier Axel Springer bulvárnapilapjánál, ugyanis ekkor Kolossváry Balázs visszatért a Central Médiacsoporthoz tartozó Story magazintól és újra Kolossváry lett a Blikk főszerkesztője, míg Gedei Norbert ezt követően főszerkesztő-helyettese lett a Blikknek.

Starcz Ákos, az Index.hu Zrt. vezérigazgatója a Media1-nek néhány hete arról számolt be, hogy keresnek egy harmadik főszerkesztő-helyettest, akivel "magazinos irányban kívánják erősíteni az Indexet." Ez lesz tehát Gedei. Az értesülést egyébként Starcz is megerősítette a lapnak.

Azt mondta, „feketeövest”, azaz nagy tapasztalattal és jó kapcsolatokkal rendelkező szakembert kerestek a posztra, és Gedei maximálisan megfelel ennek a kívánalomnak. Gedei felel majd például a Mindeközben rovatban lévő tartalmakhoz hasonlók előállításáért is.

Majd reagált a Blikk kiadója, a Ringier Axel Springer Magyarország is, ők azt mondták: „Gedei Norbert, a Blikk online platformjaiért felelős főszerkesztő-helyettes úgy döntött, hogy elhagyja a szerkesztőség csapatát és máshol folytatja szakmai karrierjét. Norbert február elejéig marad velünk. Nehéz szívvel fogadjuk el a döntését, és már most, ezúton is szeretnénk megköszönni neki az elmúlt sok-sok év odaadó munkáját. Sok sikert kívánunk Norbertnek a folytatáshoz! Az online főszerkesztő-helyettesi feladatokat 2021. február 4-től Tibay Gábor veszi át, az átadás-átvételi teendők a napokban elkezdődnek.”

 

Neked ajánljuk