4259 az új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak, a múlt héten elhunyt 42 beteg

  • narancs.hu
  • 2022. november 30.

Katasztrófa

Jelenleg 336 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 7 ember van lélegeztetőgépen.

6 420 202 fő kapta már meg az első koronavírus elleni oltását, közülük 6 206 565-en a második, 3 902 085-en a harmadik, 393 151-en pedig már a negyedik vakcinát is – közölte a múlt heti összesített adatokat szerdán a koronavirus.gov.hu.

Előző héten 4259 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta 2 166 352-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma.

Az aktív fertőzötteké 13 707.

Meghalt a múlt héten 42 beteg, így az elhunytak száma 48 287-re emelkedett.

Jelenleg 336 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük heten vannak lélegeztetőgépen.

A gyógyultak száma 2 104 358 fő.

A központi közlés szerint Magyarországon a járvány jelenleg "mérsékelten zajlik", ami "köszönhető a magas átoltottságnak is". Hangsúlyozták, a vírus továbbra is a beoltatlanokat veszélyezteti a leginkább, ezért őket továbbra is az oltás felvételére kérik. A megerősítő oltás mindenkinek ajánlott, aki négy hónapnál régebben kapta meg az előző oltását.

Kiemelték, hogy a kormány továbbra is biztosítja az oltás lehetőségét. Az oltás továbbra is kérhető a háziorvostól, a házi gyermekorvostól, valamint beadatható a kórházi oltópontokon, ahová péntekenként időpontfoglalással és anélkül is lehet menni. Kapható megerősítő oltás az új típusú, omikron elleni Pfizer-vakcinával is. Az oltóanyag egyadagos, és kizárólag emlékeztető oltásra kapott uniós engedélyt. A megerősítő oltás a pénteki oltási napokon időpontfoglalás nélkül is felvehető.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk