A Margit hídnak ütközött egy teherhajó

  • narancs.hu
  • 2023. december 19.

Katasztrófa

A vasércet szállító hajó kormányozható maradt, kikötési lehetőséget keresve továbbhaladt.

A Margit híd egyik pillérének ütközött egy teherhajó kedden reggel – közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Kisdi Máté elmondta, egy vasércet szállító teherhajó bárkája ütközött „érintőlegesen” az egyik pillérnek. A hajó kormányozható maradt, továbbhaladt dél felé, a Csepel-sziget környékén keres kikötési lehetőséget. 

A hajó és a hídpillér esetleges sérüléseiről később adnak tájékoztatást. Ha kiderülnek további részletek, frissítjük cikkünket.

FRISSÍTÉS:

A hídpillérrel ütköző ukrán felségjelű teherhajó öt összekapcsolt uszályt tolt déli irányban. Az illetékes hídmesteri szolgálat azt jelentette, hogy a budai egyes pillért érintette a teherhajó, de abban kárt nem okozott. A rendőrség tájékoztatása szerint a balesetben személyi sérülés nem történt, a katasztrófavédők beavatkozására nem volt szükség. Csécsi Soma a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel azt közölte, hogy a rendőrség szemlét tart a hajón, és víziközlekedés veszélyeztetése miatt büntetőeljárásban vizsgálják a baleset összes körülményét.

(Címlapképünk illusztráció)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk