Összedőlt egy székelyudvarhelyi kollégium épülete, egy 17 éves fiú meghalt

  • narancs.hu
  • 2023. december 19.

Katasztrófa

Hétfő délután történt a tragédia, egy másik diák gerinctörést szenvedett, az állapota válságos.

Meghalt egy 17 éves fiú, amikor összeomlott a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium kollégiumának egy része – írja a Transtelex. A portál korábbi beszámolója szerint az erdélyi Hargita megyében található Székelyudvarhely Tamási Áron Gimnáziumának kollégiumépülete hétfő délután omlott össze.

A tűzoltóság tájékoztatása alapján körülbelül 200 négyzetméter fal dőlt össze.

A 17 éves fiút a romok alól kellett kiemelni. A mentők egy órán át próbálták újraéleszteni, de nem jártak sikerrel. Rajta kívül három lány sebesült meg, az egyikük gerince eltört, őt a marosvásárhelyi kórházba szállították. A másik két lány könnyebb sérüléseket szerzett, a helyszín átvizsgálását befejezték. Zörgő Noémi a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal sajtószóvivője az Agerpresnek azt nyilatkozta, a gerinctörést szenvedett lány jelenleg kómában van, állapota válságos.

‼️UPDATE 6‼️ Bilanț final ❗1 victimă decedată ❗ 1 victimă cu traumatisme severe, intubată ❗ 2 victime conștiente,...

Posted by Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă on Monday, December 18, 2023

A Székelyhon vasárnap írta meg, hogy jövőre tervezik a Tamási Áron Gimnázium bentlakásának a felújítását. Korábban a magyar állami támogatásoknak köszönhetően már a gimnázium főépületét és az Iskola utcában található régi zárda épületét is teljesen renoválták, már csak a kollégiumot kellett volna felújítani. A portál az iskola igazgatója, Laczkó György nyilatkozta alapján azt írta, az udvarán már el is kezdtek dolgozni a halaszthatatlan munkálatokon, a talajvíz terepszint alatti szabályozása zajlott.

A baleset után a Hargita Népének nyilatkozó egyik bentlakó diák arról számolt be, hogy

„amint nekiálltak dolgozni munkagépekkel a bentlakás udvarán, az épület falán lévő repedések nagyobbak lettek, érezték, hogy az épület mozog.”

A székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal helyszínen tartózkodó szóvivője az Agerpres hírügynökségnek azt mondta, a bentlakás a városi szennyvízhálózathoz való csatlakoztatásán dolgoztak, a munkálatok pedig valószínűleg kapcsolatban állnak a falomlással, ugyanis a bentlakás udvarán is ástak, közvetlenül a fal mellett, de az épület alatt is. Tájékoztatása szerint a munkálatokra az iskola kötött szerződést, figyelembe véve, hogy a bentlakás épülete a katolikus egyház tulajdonában van.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk