A szélsőséges időjárási viszonyokról tanácskoztak az ENSZ-ben

  • MTI/narancs.hu
  • 2021.07.26 17:55

Katasztrófa

Talán most már nem csak tanácskozni kellene.

A szélsőséges időjárási viszonyokról, így a kínai és a németországi áradásokról kezdett tanácskozást az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testülete(IPCC) hétfőn.

A felszólalók az elmúlt napok tragédiáit felidézve  felszólították a nemzetközi közösséget, hogy az események tükrében  haladéktalanul és egységesen  lépjen fel a klímaváltozás ellen.

Az IPCC várhatóan augusztus 9-én teszi közzé a klímaváltozásról szóló hatodik jelentését. Höszung Li, az IPCC él-koreai elnöke elmondta, hogy a jelentésben várhatóan a többi között a szélsőséges időjárási jelenségek és a klímaváltozás kapcsolatának jobb megértésével, valamint a regionális éghajlatváltozási előrejelzésekkel is foglalkoznak majd. A dokumentum tartalma mindazonáltal továbbra is szigorúan bizalmas, tekintettel arra, hogy a kormányzati tisztségviselők még jövő hét végéig az utóbbi három évben beérkezett tudományos munkák kiértékelésén végzik és jóvá kell hagyniuk azok közzétételét a zárt ajtók mögött tartott tanácskozásukon.

A jelentés fontos kiindulópontot szolgáltat majd az ENSZ novemberben Glasgow-ban megrendezésre kerülő klímakonferenciájához - mondta Petteri Taalas, a Meteorológiai Világszervezet (WMO) főtitkára. Hozzátette, hogy még nagyratörőbb célkitűzésekre van szükség a klímaváltozás elleni küzdelemben annál, amit az országok eddig tervbe vettek.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk