Huszonegy ember fagyott halálra csak az elmúlt négy napban Magyarországon

  • narancs.hu
  • 2018. március 1.

Katasztrófa

Sokaknak azért kell meghalniuk, mert nincs elég tüzelőjük.

Magyarországon csupán vasárnaptól szerdáig, négy nap alatt 21-en fagytak meg, többségük fűtetlen lakásokban, illetve kórházba kerülésük után, mert már nem tudtak rajtuk segíteni – írja honlapján a Magyar Szociális Fórum (MSZF). Az áldozatok többsége magára maradt idős, beteg ember volt, illetve nyomorban élők, akik a február közepén lezárult szociális tűzifajuttatás keretében nem kaptak elég fűtőanyagot, szerény jövedelmükből pedig nem futotta tüzelőanyag beszerzésére.

Az MSZF szerint a fagyhalál magyarországi áldozatainak száma február végére elérte a 185-öt. Február közepe óta 36-an szenvedtek rendkívüli kihűléses halált.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint pénteken a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire –6 és –11 fok között alakul, de a még gyengébben felhős, havas északkeleti tájakon néhány fokkal hidegebb lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 0 és –5 fok között várható. Hétvégén enyhül majd az idő.

Zimankó miatt késik a tavasz - Időjárás a héten

Az év és egyben a mostani téli szezon eddigi legzordabb napjai állnak előttünk. Azért vasárnaptól talán már kopogtat a tavasz is. Február végén, gondoljuk, már mindenki a tavaszt várja - erre idén pont a tél leghidegebb epizódját fogtuk ki!

 

 

Figyelmébe ajánljuk