Kiemelték a Dunából a balesetet szenvedett motorcsónak roncsait

  • narancs.hu
  • 2024. május 19.

Katasztrófa

Oda került, ahová a Hableány sétahajó roncsa is, épp öt évvel ezelőtt.

A verőcei hajóbalesetben elsüllyedt motorcsónak roncsait az újpesti hajókikötőbe szállították, oda, ahova a szinte napra pontosan öt éve elsüllyedt Hableány sétahajó roncsa került annak idején – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság Facebook-oldalán, ahol több fotót is megosztott a tragikusan járt motorcsónakról.

A rendőrség elsődleges tájékoztatása szerint Verőcétől délre a Duna-parton egy férfi, majd órákkal később a Megyeri hídnál egy női holttestet, továbbá egy sérült kis géphajót találtak. A rendőrök megállapították, hogy az érintett időszakban a térségben egy szállodahajó tartózkodott, amelyet Komáromnál megállítottak, és kiderült, hogy az oldala sérült.

Telex helyszíni tudósítása szerint a balesetben érintett, svájci bejegyzésű, kétszintes szállodahajó, a Heidelberg kapitánya egy szlovákiai magyar férfi. 35 éves tapasztalattal rendelkezik a Dunán, a Budapest-Passau közötti utat is már több tucatszor végigjárta.

Mint a lap írja, a helyszínen lévőket az a kérdés foglalkoztatja leginkább, hogy a kisebb hajó hogyan kerülhetett este 10 után a Duna közepére, abba a sávba, amit a szállodahajóknak és egyéb nagy járműveknek kijelöltek.

A lap úgy tudja, a szállodahajó kapitánya észre sem vette, hogy a hajó ütközött egy másikkal, a baleset után még két órát vezette a hajót, majd éjfélkor leváltották és elment aludni.

A Viking Sigyn szállodahajó 2019. május 29-én Budapesten, a Margit híd közelében ütközött a Hableány sétahajóval. A sétahajón utazó 33 dél-koreai turistából hetet sikerült kimenteni, a kétfős magyar személyzet is életét vesztette. A kapitány négy évvel később tett vallomásában, azt állította, nem látta a Hableányt, és azt hitte, egy uszadékfának mentek neki.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk