Kijárási korlátozás és távoktatás jön Ausztriában

  • narancs.hu
  • 2020.10.31 19:30

Katasztrófa

Hasonló intézkedésekre készülhet a brit kormány is.

„A helyzet világos, ha nem cselekszünk most, akkor túlterhelődik az egészségügyi rendszer”, mondta szombaton délután a komoly korlátozásokat bejelentő sajtótájékoztatón Sebastian Kurz osztrák kancellár. A kedd éjféltől életbe lépő korlátozásokról a Standard összefoglalója alapján a Telex írt.

A következő intézkedéseket jelentették be: este nyolc és reggel hat között kijárási tilalmat rendeltek el, és maximum két háztartás tagjai találkozhatnak egymással.

Betiltják a rendezvényeket, privát bulikat sem lehet tartani, kertben sem. Bezárnak a szállodák, bárok és éttermek, üzleti út engedélyezett.

Az óvodák és általános iskolák nyitva lehetnek, de a gimnáziumokban és egyetemeken távoktatás jön.

Az üzletek nyitva lehetnek, de távolságot kell tartani, és azt kérik, aki teheti, otthonról dolgozzon.

A színházak, mozik, éttermek látogatását és a bulizást nélkülözni kell most.

Aki megszegi a kijárási korlátozásokat, akár 1450 eurós büntetésre is számíthat.

Az intézkedések ellen Bécs utcáin késő délutánra demonstráció kezdődött.

false

A BBC birtokába került tervezet szerint egy hónapos lezárásra készülhet a brit kormány is, a kijárási korlátozást valószínűsíthetően hétfőn jelentik be.

Az osztrákok és britek is azt remélik, hogy decemberben, legkésőbb a karácsonyi időszakra már enyhíthetnek az intézkedéseken.

Neked ajánljuk

Szécsi Noémi: Nem és nem

  • Szécsi Noémi

Erős szíve legyen annak, aki kicsavarja az olvasó tömegek kezéből a Jókaijukat. Ez egy szent kötelék, elszakíthatatlan.

Gépre kötve

Magyar közéleti influenszer nem robbantott nagyobbat az elmúlt időszakban, mint Gulyás Márton a Partizán elindításával. De itt rögtön tisztáznunk kellene, hogy mi is pontosan az a felület, ahol a Partizán működik.

Határkeresők

Leszbikus anyák, bocsánatot kérő gyilkosok, a mennyországba beszívva-bemargaritázva igyekvő floridai nyugdíjasok. Megnéztünk pár filmet az idei BIDF programjából.

A sötétség oldalvizein

  • Bacsadi Zsófia

Sokáig úgy tűnhetett, hogy a holokauszt marad a zsidókról zsidók által mesélt történetek sarokköve, a meghatározó trauma, amely évtizedek múltán is formálja az elbeszélést és a népirtás után született generációk identitását.

Lawrence Ferlinghetti (1919–2021)

  • Kálmán C. György

Nyilván vannak néhányan, szerencsések, akik személyesen is ismerték, magyarok is. Biztosan csupa jó emlékük van róla, azt hiszem, hogy szívélyes, kedves, kedélyes vendéglátó lehetett.

„Dúdolok neki Prokofjevet”

  • Soós Tamás

Játszik az agyafúrtan rockos Óriásban és az írókat könnyűzenészekkel összehozó Rájátszásban, de az elmúlt években szólóban találkozhattunk vele. Apaságról, Háy-versekről és a február végén megjelent második szerzői lemezéről beszélgettünk.

„Nem volt terv”

Huszonkét éves korában hagyta el az országot, jelenleg Thai­földön van a műterme. Minden munkája – bár a formák, a színek és olykor a médium is változnak – az ember, az emberség helyét keresi a szűk és a tágabb környezetben. Művészetről és hazáról beszélgettünk Messengeren, egy kalandos életút történeteinek a keretében.