Koronavírus-fertőzöttek miatt lezárták az Irgalmasrendi kórház belgyógyászatát

  • narancs.hu
  • 2020. április 7.

Katasztrófa

Dolgozók és betegek is megfertőződtek.

Már a hétvégén zárlatot rendeltek el a Budai Irgalmasrendi Kórházban - írja az Index. A hírportál már korábban kapott erről információkat, de a hazai járvény elleni küzdelmet koordináló operatív törzs nem válaszolt a médium kérdéseire. Egészen mostanáig, mert a tiszti főovros, Müller Cecília kedden elismerte a történteket.

Müller részleteket nem közölt, annyit mondott, hogy ha egy kórházi osztályon tömeges megbetegedés fordul elő, az osztály nem tud több beteget fogadni, nem tudja izolálni a fertőzötteket, vagy bármi más okból a betegellátásban valamiféle zavar mutatkozik, akkor a népegészségügyi hatóság kijelöl egy másik osztályt, ahol a betegek ellátása zavartalanul folyhat tovább.

Az Index értesülései szerint a múlt héten legalább 5 egészségügyi dolgozó tesztje lett pozitív az osztályon, és több betegnél is kimutatták a vírus jelenlétét.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?