Koronavírus miatt két kórházban is látogatási tilalmat rendeltek el itthon

  • Narancs.hu/MTI
  • 2020. szeptember 2.

Katasztrófa

Mindkét intézményben a növekvő számú megbetegedések miatt rendeltek el korlátozásokat.

Részleges látogatási tilalmat rendeltek el a nagykanizsai kórházban – tájékoztatott az intézmény. A Kanizsai Dorottya Kórház azt közölte: a koronavírus-járvány második európai hulláma és a növekvő számú megbetegedések miatt szerdától három osztályon tilos a látogatás. A korlátozás a krónikus belgyógyászati és az intenzívterápiás osztályt, valamint az újszülöttrészleget érinti.

Intézményi tájékoztatás szerint szerdától teljes látogatási tilalmat rendeltek el az országosan növekvő koronavírusos esetszámok miatt az Orosházi Kórházban is. Az intézkedés szakrendelőt nem érint, de a szakrendelésekre továbbra is kizárólag telefonos időpontkérés után lehet érkezni –írták.

Frissítés: Egy olvasónk jelezte, hogy a koronavírus járvány terjedésének erőteljes fokozódása miatt, látogatási tilalom lépett életbe a Dombóvári Szent Lukács Kórház valamennyi telephelyén 2020. szeptember 01-től kezdődően.

Beteget csak az egészségügyi törvényben meghatározottak szerint lehet látogatni és csak azoknak, akik járványügyi szempontból minden tekintetben tünetmentesek. A beteglátogatás engedélyezése az osztályvezető főorvos, akut esetben az ügyeletes orvos hatásköre. Bővebb tájékoztatás a kórház honlapján érhető el: https://szlkorhaz.hu/

Leadképünk illusztráció.

 

Figyelmébe ajánljuk