Koronavírus: továbbra is száz felett az új fertőzöttek száma

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 31.

Katasztrófa

Kórházban is száznál több beteget ápolnak.

110 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 812 337 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma - közli a koronavirus.gov.hu a legfrissebb adatokat.  

  • Elhunyt egy beteg, így az elhunytak száma 30 058 főre emelkedett.
  • A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 777 445 fő.
  • Az aktív fertőzöttek száma 4834 főre csökkent.
  • 119 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 13-an vannak lélegeztetőgépen.
  • A beoltottak száma 5 754 566 fő, közülük 5 507 371 fő már a második oltását is megkapta.
  • 304 ezren már a harmadik oltást is felvették.

A delta vírusmutáns több európai országban és már hazánkban is terjed, a negyedik hullám jelei már több országban érzékelhetőek, és a beoltatlanok vannak a legnagyobb veszélyben, ezért kérik, hogy aki még nem oltatta be magát, az jelentkezzen háziorvosánál vagy regisztráljon és foglaljon időpontot az interneten.

Ma is zajlik az iskolai oltási akció, amelyre előzetesen 48 ezer diákot regisztráltak a szüleik. A diákokat hétfőn kezdték oltani, kedden, valamint szeptember 2-án és 3-án is folytatódik az iskolaorvosok és háziorvosok bevonásával. Az oltás Pfizer-vakcinával történik.

A szülők visszajelzései alapján az iskolák összesítették az oltási igényeket, és a jelentkezők számától függően vagy a tanuló saját iskolájában vagy egy közeli iskolában jelölik ki az oltás helyszínét. A szülők az oltás pontos időpontjáról és helyszínéről külön értesítést fognak kapni. Az oltásra a 18 év alatti diáknak magával kell majd vinnie a kitöltött szülői hozzájáruló nyilatkozatot, a 18 évet betöltött diáknak a jelentkezési lapot. Ezeket a szülők emailben megkapták. Az első oltást követően 3 hét múlva kerül sor a második oltásokra ugyanabban az iskolában, ahol az első oltás is történt.

Emellett továbbra is lehet az interneten is regisztrálni a még beoltatlan 12 év feletti gyermeket és számukra is nyitva van az időpontfoglaló. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk