Németországban átalakítják az oltási kampányt az omikron variáns miatt

  • narancs.hu
  • 2021. december 16.

Katasztrófa

Felgyorsítják az emlékeztető oltások beadását.

Átalakítják az új típusú koronavírus okozta betegség elleni oltási kampányt Németországban, a kórokozó omikron nevű változatának felbukkanása miatt - jelentették be csütörtökön Berlinben.

Karl Lauterbach egészségügyi miniszter tájékoztatóján elmondta, hogy minden lehetséges eszközzel felgyorsítják,

szélsőségesen erőltetett menetté alakítják át az emlékeztető oltások beadását,

hogy megállítsák a delta variáns miatt elindult negyedik hullámot, és megelőzzék az omikron szétterjedése miatt fenyegető újabb járványhullámot.

Németországban halad a leggyorsabban az emlékeztető oltások beadása egész Európában, és ezt a tempót tartani kell, amelyhez több vakcina is szükséges - fejtette ki a miniszter, ismertetve, hogy tárgyalásokat kezdtek a többi között a román, a bolgár és a lengyel kormánnyal oltóanyag vásárlásáról.

Lothar Wieler, a Robert Koch országos közegészségügyi intézet (RKI) vezetője elmondta: eddig csupán néhány száz esetben azonosították az omikron variánst, de csak idő kérdése, hogy a deltát kiszorítva ez legyen a vírus uralkodó változata Németországban.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk