Összeomlott egy fél éve felújított híd Romániában

  • narancs.hu
  • 2022. június 11.

Katasztrófa

A balesetben egy ember sérült meg, és elpusztult 20, a hídon áthaladó teherautóban szállított birka.

Összeomlott az a Neamt megyei híd, melyet fél éve újítottak fel, az esetet vizsgálják a román hatóságok – írja az Euronews.

A hírek szerint a  balesetben egy ember sérült meg, és elpusztult az a húsz birka, amiket a hídon áthaladó teherautó szállított.

Az Euronews cikke azt írja, hogy az 50 éve épült hídon 2020 júliusában kezdték meg a felújítási munkálatokat, és fél éve, 2021 novemberében adták át a forgalom számára. A felújítás közel 1,6 millió euróba került.

Csakhogy a román Fejlesztési Minisztérium szerint a használatbavételi engedélyt még nem is adták ki, ráadásul szerintük a  felújítás végének is 2022 júliusát jelölte meg a kivitelező. Ezért Cseke Attila román fejlesztési miniszter elrendelte, hogy az Állami Építésfelügyelet (State Construction Inspectorate) vizsgálja ki az ügyet és a helyszíni munkálatokat. A vizsgálat eredményeit nyilvánosságra is hozzák majd.

A híd egyébként a Neamt megyei önkormányzat elnöke szerint sem volt kész az átadásra, ugyanis azelőtt még további terheléses próbákra lett volna szükség. A felújításért felelős cég vezetője azonban azt nyilatkozta, hogy betartották a helyreállításra vonatkozó előírásokat.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk