Öt lakó lett koronavírus-fertőzött egy zuglói idősotthonban

  • narancs.hu
  • 2020. április 12.

Katasztrófa

Az Olajág Otthon két dolgozójának is pozitív lett a tesztje.

Az Olajág Otthonok egyik zuglói intézményben öt lakó fertőződött meg – közölte a 444 kérdésére Szirmai Viktor főigazgató. A lap azt írja, a tájékoztatás szerint az otthon két munkatársának is pozitív lett a tesztje, de ők már több mint 10 napja nem dolgoznak.

Az intézmény közlése szerint az összes dolgozót letesztelték, és mindenki másnak negatív lett a teszteredménye. Arról, hogyan jutott be a vírus az intézménybe, a főigazgató nem akart találgatni.

Nemcsak a dolgozókat, de a fertőzöttek környezetében élő 110 lakót is letesztelték elővigyázatosságból, az eredmény mindannyiuknál negatív lett.

"A zuglói tisztifőorvos és munkatársa április 10-én, péntek este, több órás ellenőrző vizsgálatot tartott a zuglói intézményeinkben és az otthonainkat rendben találta. Intézkedéseink, óvó- és védőfelszereléseink, illetve működésünk – a hatóságok által jegyzőkönyvbe is foglaltan – mindenben megfelelnek a jogszabályok és a különleges körülmények által megkövetelt rendkívüli feltételeknek" – írta a 444.hu-nak az igazgató.

Az Olajág Otthonok üzemeltetője az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség. Az Olajág Otthonok kilenc intézményéből négy működik a XIV. kerületben.

Figyelmébe ajánljuk