Meghalt újabb 10 koronavírusos beteg Magyarországon

  • narancs.hu
  • 2020. április 13.

Katasztrófa

1458 főre nőtt az igazolt fertőzöttek száma.

1458 főre nőtt a Magyarországon beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma, és elhunyt újabb 10 beteg - olvasható a kormány koronavírussal kapcsolatos honlapján. A közlemény szerint az elhunytak "idős, krónikus betegek", a honlapon közölt lista szerint egyikük azonban egy 46 éves férfi.

Ezzel 109 főre emelkedett az elhunytak száma, és eddig 120 fő távozott gyógyultan a kórházból.

A Pesti úti idősek otthonában eddig összesen 198 igazolt koronavírus-fertőzött van és 8 elhunyt.

A közlemény szerint még mindig a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus.

A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat, amelyeket a kormány határozatlan időre meghosszabbított. Különösen kérik a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött.

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérjük az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.

Figyelmébe ajánljuk