Rekordszámú beteg van kórházban és lélegeztetőgépen

  • narancs.hu
  • 2021. március 30.

Katasztrófa

Meghalt 274 beteg.

Kedden nem jelentek meg reggel, de még délelőtt sem a friss járványadatok a koronavirus.gov.hu hivatalos kormányzati tájékoztató oldalon. Ilyen nem történt azalatt a valamivel több mint egy év alatt, amióta az oldal működik. 12 óra után pár perccel frissült az oldal.

4609 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 645 733 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Az aktív fertőzöttek száma is már 222 334 főre emelkedett.

12 553 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1529-en vannak lélegeztetőgépen. 

Elhunyt 274 beteg, így az elhunytak száma 20 435 főre emelkedett.

A gyógyultak száma jelenleg 402 964 fő. 

A kormányzati tájékoztatás szerint folyamatosan zajlik az oltás, ezekben az órákban adják be a 2 milliomodik oltást. Ám ennél többet a mai adatközlés során nem közöltek. Hangsúlyozzák, hogy a brit vírusmutáns nagyon gyorsan terjed, jelentősen nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma, ezért a korlátozások továbbra is érvényben vannak. 

Az oltási program természetesen a központi tájékoztatás szerint rendben, ütemezetten zajlik. Magyarország a második az uniós oltási ranglistán. A magyar lakosság átoltottsága elérte a 19,7 százalékot, az uniós átlag 10,6 százalékos. 

A veszélyeztetettségük miatt továbbra is a regisztrált idősek oltásazajlik elsősorban. A kórházi oltópontokon Pfizerrel, a háziorvosoknál Sinopharmmal, AstraZenecával, és Modernával folytatódik az oltás. Ezen a héten elkezdődik a már korábban regisztrált óvodai és iskolai dolgozók kampányszerű oltása is. És ma újabb szállítmányok érkeznek a Pfizer és a Szputnyik vakcinákból.

(koronavirus.gov.hu)

Figyelmébe ajánljuk