Palkovics szigorítaná a hajózási vizsgáztatást

  • narancs.hu
  • 2019. június 4.

Katasztrófa

Törvényjavaslatot terjesztett be.

Palkovics beterjesztett egy törvényjavaslatot kedd délután, amelyben szigorítaná a hajózási vizsgáztatási rendet.

A szigorítási tervezet indoklásában szerepel, hogy a módosítás elfogadásával a hajózási képesítések megszerzéséhez szükséges vizsgáztatást a kormány által rendeletben kijelölt, kizárólagos állami tulajdonban álló vagy az általa alapított nonprofit szervezet végezze.

A hajózási hatóság által vezetett vizsgabiztosi névjegyzék tartalmát, abból való törlés feltételeit határozza meg a javaslat, és az eddigi jogalkalmazói tapasztalatok alapján szükségesnek találják annak szabályozását is, hogy a hajózási képesítő vizsgára felkészítő tanfolyam oktatója csak az lehet, akit a hajózási hatóság felvett az ún. oktatói névjegyzékbe.

Ehhez meghatározzák a névjegyzékbe vétel, annak adattartalma valamint a névjegyzékből való törlés szabályait, és a tervezet magában foglalja a hajózási képesítések megszerzéséhez kapcsolódó vizsgákat folytató vizsgaközpont szakmai felügyeletét ellátó felügyeleti szerv által gyakorolható jogkör meghatározását is.

Figyelmébe ajánljuk

Amikor már unod, de akkor sem tudod letenni

  • Domsa Zsófia

Irodalmi kentaurnak nevezte megjelenésekor Knausgård önéletírásának ötödik kötetét, az Álmokat, és egyúttal az író körül dúló hype nyomába eredt. Idézzük fel a recenziót az Ásatás sorozatban.