Szijjártó után még négy fertőzöttet találtak Kambodzsában és Thaiföldön

  • narancs.hu
  • 2020. november 10.

Katasztrófa

Köztük két magyar diplomata is fertőzött.

Újabb embereknek lett pozitív a tesztje Kambodzsában és Thaiföldön, miután az azóta igazolt pozitív Szijjártó Péter külügyminiszter ott járt - írja a hvg.hu.

Kambodzsában már 1166 embert leteszteltek Szijjártó látogatása óta, legutóbb pedig három pozitív esetet találtak: két magas rangú kambodzsai tisztviselőt, és Őry Csabát, aki Magyarország nagyköveteként tartózkodik ott. Huszonhárom esetben várnak még eredményre.

Sajtóhírek szerint Thaiföldön is találtak fertőzöttet, egy 53 éves magyar diplomatát, aki Szijjártó szoros kontaktja volt. Az illető tünetmentes.

Korábban a már Magyarországon lábadozó Szijjártó mellé rendelt testőrnek lett pozitív a tesztje, illetve karanténba vonult a kambodzsai kormányfő, több miniszter és több tisztviselő is. Kambodzsa fővárosa, Phnompenh iskoláit már hétfőn bezárták.

Azt továbbra sem tudni, hol kapta el a magyar külügyminiszter a koronavírust: a hivatalos tájékoztatás szerint közvetlenül az Ázsiába indulás előtt tesztelték, akkor negatív lett, majd egy kambodzsai kitérő után Thaiföldre érve lett pozitív a tesztje.

A miniszter a Facebookon legutóbb arról számolt be, hogy nyolc napja karanténban van, de otthonról dolgozik, főleg fej- és torokfájással küzd.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?