Több mint százötven embert tapostak halálra egy halloween-ünnepségen Szöulban

Katasztrófa

A 97 női és 54 férfi halott többége 30 év alatti. A sérültek száma 82.

Eddig 151 halálos áldozatról számoltak be a szöuli tragédiával kapcsolatban: a város központjában szombaton tartott halloween-ünnepségek idején egy zsúfolt, szűk utcában történt a katasztrófa.

A vasárnap reggeli adatok szerint a halottak közül 19 külföldi, köztük Iránból, Üzbegisztánból, Kínából, Norvégiából és Oroszországból.

A 97 női és 54 férfi halott többége 30 év alatti. A sérültek száma 82.

Jun Szok Jol, dél-koreai elnök november 5-éig tartó nemzeti gyászhetet hirdetett. Az államfő ígéretet tett arra, hogy kivizsgálják az esetet, hogy ne fordulhasson elő hasonló tragédia.

A szöuli rendőrség azt közölte vasárnap reggel, hogy mintegy 270 eltűnt személyről kaptak bejelentést.

Három éve ez volt az első halloweeni rendezvény Szöulban, miután megszüntették a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozásokat és fizikai távolságtartást.

A szombati tragédia Szöul egyik főutcájából nyíló keskeny utcában következett be, ahol számos közkedvelt étterem és bár található.

A szombati volt a legnagyobb tragédia Dél-Koreában azóta, hogy 2014. áprilisában elsüllyedt egy komp 304 emberrel a fedélzetén, az áldozatok többsége diák volt.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk