További 39 koronavírus-fertőzöttet azonosítottak

  • narancs.hu
  • 2020. március 30.

Katasztrófa

Elhunyt két újabb idős krónikus beteg.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 447-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt újabb két 90 év feletti alapbetegségekkel küzdő beteg. Az elhunytak száma ezzel 15 főre nőtt - tette közzé ma reggel a koronavirus.gov.hu.

Hangsúlyozzák, hogy jelenleg a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés; és hogy Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A tömeges fertőzés lelassításához nyomatékosan kérik, hogy aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat.

A beazonosított új koronavírus-fertőzöttek száma: 447 fő. Közülük 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnámi és 433 magyar állampolgár.

 

Újabb rendeleti intézkedés lép életbe Magyarországon is - Mit jelent a kijárási korlátozás?

Veszélyhelyzetben bizonyos jogok korlátozás alá eshetnek. Összeszedtük, mit jelent az újabb rendkívüli intézkedés. Március 11-én rendkívüli jogrend, veszélyhelyzet elrendelését javasolta a kormánynak az operatív törzs. Mint ismert, a kormány még aznap el is fogadta a felvetést, és kihirdette a veszélyhelyzetet. Összeszedtük, hogyan érintheti a rendkívüli jogrend a mindennapokat.

Figyelmébe ajánljuk