Újabb magyarok karanténban: a tenerifei szállodában öten vannak

  • narancs.hu
  • 2020. február 26.

Katasztrófa

Az Olaszországban járt sofőr pedig már karanténban van a Szent László Kórházban.

"Öt magyar állampolgár van abban a tenerifei szállodakomplexumban, amit a koronavírus miatt zártak le" – közölte Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára az ATV-ben, szúrta ki a 24.hu.

Ahogy azt mi is megírtuk, egy olasz turista hat nappal ezelőtt érkezett a járvány olaszországi gócpontjából Tenerifére, ahol a H10 Costa Adeje Palace nevű szállodában szállt meg feleségével. A férfi napokig lázas volt, majd miután megállapították nála a betegséget karantén alá vonták a szállodát.

Menczer Tamás azt mondta, a tiszteletbeli konzul kapcsolatban van a két családdal. Egyelőre nincs arról információjuk, hogy mit terveznek a spanyolok a szállodában rekedt nagyjából ezer emberrel. Ahogy azt sem tudják, hogy a karanténban lévő magyarok rosszul vannak-e.

Kedden délután számoltunk be arról, hogy egy Olaszországban járt magyar kamionsofőrt karanténban helyeztek el a budapesti Szent László Kórházban. A sofőr még azelőtt járt Lombardiában, hogy a karantén életbe lépett volna, és maga jelentkezett a római nagykövetség információs vonalán. Miután hazaérkezett Magyarországra, rosszullétre panaszkodott - ugyan nem lázasodott be, Müller Cecília tisztifőorvos elrendelte a sofőr karanténba szállítását.

Menczer arról is beszélt szerdán, hogy a sofőr már a Szent László Kórházban van és megkezdték a két hetes karantén időszakát.

Figyelmébe ajánljuk