Eltűntek Fekete György olvasói, "nehéz szívvel megírt" levélben próbálja visszacsábítani őket

  • narancs.hu
  • 2019. július 5.

Képzőművészet

Ha előfizetők nincsenek is, állami támogatással jól áll a lap.

Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) volt elnöke levélben próbálja visszacsábítani az általa alapított lapnak, a Magyar Iparművészetnek az elpártoló olvasóit.

„Az évi előfizetők száma kritikus mértékben csökkent, veszélyeztetve ezzel a hazai iparművészeti szakirodalom számára nélkülözhetetlen folytonosságot” - idézi a „nehéz szívvel megírt kérő levelet" a hvg.hu.

Ha olvasók nincsenek is, azért az kiderül a levélből, hogy más művészeti, irodalmi folyóiratokkal ellentétben az anyagi biztonságuk nincs veszélyben. Erről tanúskodik az is, hogy tavaly összesen több mint 48 millió forint fölött rendelkeztek, ebből saját bevételük 11,6 millió forint volt, amit 36,6 millió forintos támogatás egészített ki.

Az alapítvány stabil lábakon áll, 42 milliós saját tőkével rendelkezik, év végére még hárommilliós adózás előtti eredményt is sikerült felmutatniuk.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?