NAV-tartozás, bunyó, kamudiákok – Újabb extrém ügyek a kislétai polgármester számláján

  • - ngm -
  • 2016. október 20.

Kis-Magyarország

A Fidesz színeiben győző, börtönbe küldött Madácsi Imre hajmeresztő üzleti ügyei szédülést okoznak, sőt, a kormánypárt felső köreibe vezetnek. Egészen Simonka Györgyig.

Szeptember végén ítélték első fokon 4 és fél év börtönre Madácsi Imre kislétai polgármestert a Fővárosi Törvényszéken. A két ízben is fideszesként győzedelmeskedő Madácsit a saját falujában tartóztatták le a rendőrök, amiért nem ment el a saját tárgyalásaira. Az állandó hiányzás miatt látta indokoltnak a bíró az előzetes letartóztatás meghosszabbítását a másodfokú ítéletig. Madácsi Imrét alapvetően csalásért ítélték el. A hírre Kislétáig utaztunk, hogy felmérjük, mit szól az alig 2000 fős nyírségi falu ahhoz, hogy vezetője börtönben van.

Ha erre is kíváncsi, vegye meg az e heti Magyar Narancsot! Most pár olyan ügyet ismertetünk, amit lapunkból tudhat meg Madácsi Imréről, aki úgy lehetett hosszú ideig fideszes polgármester, hogy közben ilyen és ehhez hasonló zűrös ügyekben lavírozott
.
– Pár éve jogerősen például 300 ezer forintra büntették testi sértés kísérlete miatt.
– Egyik cége, a Léta Corn szerepel a NAV legnagyobb adósai listáján: 171 millió forint
tartozással.

– Madácsinak van egy sor bedőlt cége: ezek közül jó néhányat ukránoknak adott el, szinte bizonyosan strómanoknak. Így szabadult meg az adósságoktól.
– Van egy alapítványa is Madácsinak, ez a Csillagfény. Ennek az alapítványnak a fenntartásában működött egy sor olyan iskola a környéken, ahol a NAV nyomozói fantomdiákokat találtak, akiket csak azért találtak ki, hogy nagyobb támogatáshoz juthassanak. Több mint 30 millió forint elcsalt állami támogatásról van szó.
– Madácsi Imre a Paprikakert TÉSZ-ben a Fidesz országgyűlési képviselője, Simonka György üzlettársa volt. Érdeklődtünk Simonka Györgynél Madácsi Imréről, ő azonban nem reagált megkeresésünkre.
– A törvény értelmében Madácsi Imre jelenleg is jogellenesen polgármester, ugyanis még érvényben van egy ellene korábban hozott jogerős felfüggesztett börtönbüntetés.
– Madácsi korábbi büntetőügye miatt majd egy évig ex lex állapot volt Kislétán.

További részletek Madácsi Imre elképesztő karrierjéről a csütörtökön megjelenő Magyar Narancsban.

Figyelmébe ajánljuk