3 millió forinttal támogatja a Continental a makói önkormányzatot

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 30.

Kis-Magyarország

Az energiaválság okozta nehéz helyzetben. Sok kicsi sokra megy.

A makói ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft 3 millió forint összeggel támogatja Makó város önkormányzatát az energiaválság okozta nehéz helyzetben – áll a cég közleményében. A város legnagyobb munkaadója aktív kapcsolatban áll Makó városvezetésével. A közelmúltbeli egyeztetések során értesült az önkormányzat kihívásokkal teli helyzetéről – közölték.

A támogatást a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. a Makó Város Fejlődéséért Alapítványon keresztül juttatja el az önkormányzathoz. Ez a városi alapítvány biztosítja a rászoruló makói családok számára a tűzifaosztást, a nehéz sorsú családok támogatását és tartós élelmiszerek adományozását.

Mint arról lapunk is beszámolt, a makói képviselő-testület szerdai ülésén több intézmény bezárásáról is döntöttek az energiaköltségek növekedése miatt

Bár a fürdő – a Hagymatikum – ugyan nyitva lesz korlátozott időben, de a tanuszodát, a 33 kültéri medencét és a Nyugibárt bezárják télre, ahogy a Korona konfereciaközpontot, a Zöldházat, a József Attila Múzeumot és látványraktárát, az Espersit-házat is. A Hagymaház mozija pénteken, szombaton, vasárnap lesz nyitva, de a programok egy része várhatóan elmarad. Azok a nyugdíjasklubok, amelyek helyiségeiben vegyes tüzelés működik, nyitva lehetnek, a többi programjait a könyvtárban és a Hagymaházban tartják majd meg. A könyvtár nyitvatartása is változhat télen. A jégpálya sem nyit ki, a sportcsarnok is bezár.

A díszkivilágítást lekapcsolják Makón, a közvilágítást is korlátozzák, és karácsonyi díszkivilágítás sem lesz idén.

Bezár a Makó Aréna is. Emiatt visszalép az NB III-as bajnokságtól a Makó FC futballcsapata.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk