Cegléden a Fidesz követeli a megszorításokat

Kis-Magyarország

Ha nem lép a polgármester energiatakarékosság-ügyben, majd lépnek ők.

Gondolkodnak takarékossági csomag bevezetésén, egyelőre vizsgálják a lehetőségeket - közölte a héten tartott online sajtótájékoztatóján Csáky András ceglédi polgármester. Kijelentette, egyes intézmények időleges bezárása elképzelhető, de konkrétumokat nem említett. A polgármester azt is közölte, hogy már most a korábbi százezres számlák helyett milliósakat kapnak. Úgy számolnak, a többletkiadások az energiaköltségek megnövekedése miatt 50-60 millió forint lesznek az év végéig.

A téma egyébként előkerült a legutóbbi önkormányzati képviselő-testületi ülésen is, de akkor sem hozott érdemi eredményeket a felvetés. Minden bizonnyal a helyi Fidesz-szervezet ennek hatására erőteljesebb lépéseket vár el a polgármestertől. Mint írták, máshol már megjelentek a takarékosságot célzó intézkedések, konkrét példaként pedig Szolnokot és Makót hozták fel. 

Megjegyezték, a települések egymás után jelentik be, hogy takarékossági intézkedéseket vezetnek be az energiaválság miatt. Ezek célja az, hogy a létfontosságú szolgáltatások - például a gyerekek ellátása - biztosított legyen a fűtési szezonban. Hozzátették, Cegléd polgármesterének azonban, úgy tűnik, még a döntésre sincs energiája. "Legyen világos: ha ugyanannyi gázt fogunk fogyasztani idén, mint az elmúlt évben, akkor nem marad pénz a bérekre, a bölcsődékre, az óvodákra, és a többi, nem korlátozható közszolgáltatásra. Nehéz, gyors és felelős döntéseket várunk Csáky Andrástól. Ha ezek elmaradnak, akkor mi fogunk lépni, mert ez a ceglédiek érdeke."

Információink szerint egyébként Cegléden is felvetődött annak lehetősége, mint Szolnokon, hogy időszakosan kapcsolják ki a közvilágítást, de ezt a lehetőséget már kizárta a polgármester.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Önarckép feketével

  • - turcsányi -

Ha van igazság a földön, Bert Schneiderből hétcsillagos hollywoodi aranyifjú válik. Egy léha, semmirekellő alak a sztárjelöltek örökké vidám, szőke és bikinis karéjában, a nyitott tetejű sport Mercije oldalának támaszkodva, golfhoz öltözve néz el a távolba, s számolja Los Angeles mindig felhőtlen egén az angyalokat.

Kiszámolós

Ha Ed Sheerannek van harminc kamionja, hat pengető alakú óriáskivetítője, öt saját fejlesztésű looper pedálja a forgószínpad öt különböző pontján, és 135 percet játszik – saját állítása szerint – nagyjából 70 ezer embernek, akkor hány keringős lüktetésű balladát játszhat el?

Az egyedüli boldogság

  • Balogh Magdolna

A dán írónő (1917–1976) bő öt évtizeddel ezelőtt befejezett, 1967 és 1971 között írt ön­életrajzi trilógiája azt az utat mutatja meg, ahogyan egy szegény sorsú, munkáskörnyezetben felnőtt lányból ismert és népszerű, számos díjjal kitüntetett szerző válik.

Térerő

A modern nagyváros az ipari forradalom következménye; a korábbiaktól gyökeresen eltérő termelési struktúra nyomán alakult ki az a térszövet, amelyben az európai civilizáció máig élni, bár lassan inkább csak túlélni próbál.

A vasutasok kérték

Talán Stephenson óta nem fordult elő, hogy egy működő vasúttársaság arra biztatta volna utasait, hogy ne vegyék igénybe a szolgáltatásait.

Magyar western fűnyíróval

Ha azt mondom, vásári bábjáték, azt mondod, Vitéz László. És persze Kemény Henrik. A műfaj magyarországi történetének meghatározó alakjai máig ott állnak minden, e hagyományt követő előadás mögött.

Veszélyes álmok

  • Eörsi Mátyás

Mire gondol az olvasó, ha azt hallja: „Zöld, biztonságos, versenyképes”? Vagy ezt: „Helyreállítás, erő és a hovatartozás érzése”? Esetleg ezt: „Együtt. Ellen­álló. Európa.”?