A DK szerint a Momentum akart egy volt fideszest pozícióhoz juttatni Baján

  • narancs.hu
  • 2023. április 1.

Kis-Magyarország

Egymást vádolja a Fidesszel összejátszással a Momentum és a DK Baján. 

Mint arról beszámoltunk, Nyirati Klára momentumos bajai polgármester és pártja is arról számolt be szombaton, hogy a bajai képviselő-testület legutóbbi ülésén a korábbi alpolgármester, a DK-s László Károly és a vele együtt politizáló képviselők a Fidesz-frakcióval együtt leszavazták a Baja Energetika Távhőszolgáltató Kft. új ügyvezetőjének átmeneti megbízásáról szóló előterjesztést.

Nyirati azt írta, bár határozatlan időre, de valójában csak néhány hónapra bízták volna meg a vezetőt, amíg pályáztatás révén kiválasztja a testület az utódját, a Momentum pedig közleményében arról írt, hogy "Baján is összeáll a DK-Fidesz koalíció".

Válaszul a DK bajai önkormányzati képviselője, László Károly is közleményt adott ki, amelyben viszont azzal vádolta a polgármestert és a Momentumot, hogy egy volt fideszest akartak a városi távhőcég élére juttatni

"Mi nem fogunk fontos pozícióba juttatni sem jelenlegi, sem volt fideszeseket, még a Momentum kedvéért sem" – írta a képviselő, hozzátéve, hogy büszker arra, hogy hozzájárult ennek a megakadályozásához.

László Károly azt is írta, hogy Nyirati Klárára ettől még barátként és szövetségesként tekintenek, "akkor is, ha szerintünk időnként rossz döntést akar hozni".

A képviselő a Facebook-oldalán azt is írta, hogy "éppen a DK Baját szolgáló javaslatát szavazta le a Momentum a Fidesszel együtt". 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk