DK–Fidesz-paktumot emleget a bajai polgármester

  • narancs.hu
  • 2023. április 1.

Kis-Magyarország

Göd és Jászberény esete után ebben már tendenciát lát a Momentum.

A bajai képviselő-testület legutóbbi ülésén a korábbi alpolgármester, a DK-s László Károly és a vele együtt politizáló képviselők a Fidesz-frakcióval együtt leszavazták a Baja Energetika Távhőszolgáltató Kft. új ügyvezetőjének átmeneti megbízásáról szóló előterjesztést.

Az eset kapcsán Nyirati Klára polgármester (Momentum) azt írta a közösségi oldalon, hogy a 3. számú előterjesztéssel határozatlan időre – valójában néhány hónapra – bízták volna meg a vezetőt, addig, amíg pályáztatás révén kiválasztja a testület azt a szakembert, akit kinevezhet. 

„Sajnos a testület nem támogatta a sok évtizedes vezetői és energetikusi tapasztalattal rendelkező, az Energetikától nyugdíjba ment szakember megbízását. Jövő csütörtökön rendkívüli ülésen ismét napirendre veszem ezt a kérdést, mert beláthatatlan gazdasági és életviteli problémát okoz a városnak és a lakosságnak is az, ha aláírási joggal rendelkező ügyvezető híján »megbénul« a Baja Energetika Távhőszolgáltató Kft.” – írta Nyirati Klára.

A Momentum is közleményt adott ki. Miután ez az együttszavazás nem először fordul elő, a párt szerint „erős a gyanú, hogy Göd és Jászberény közismert esete után Baján is összeáll a DK-Fidesz koalíció. Úgy tűnik, az önmagát országos szinten legellenzékibbnek mondó DK a helyi politikában rendszeresen lepaktál a kormánypárttal és kiszolgálja annak alantas céljait” – írja a Momentum.  

A Fidesz helyi önkormányzati képviselője, Polyák Judit az előterjesztésről azt írta, a frakció értetlenül állt a momentumos polgármester javaslata előtt. Nem értik, miért jobb az ügyvezetői pályázat kiírása helyett határozatlan időre kinevezni egy ideiglenes ügyvezetőt havi bruttó 600 ezer forintért. 

„Véleményünk szerint az ügyvezetői pályázat kiírása mindennél fontosabb. Maga az ide vezető út (Kajtár Zsolt ügyvezető váratlan lemondása) sem ismeretes minden részletében számunkra, összességében eléggé aggasztónak találjuk, hogy a hat önkormányzati tulajdonú cég vezetői közül három esetben történt már váratlan lemondás az elmúlt években” – írta Polyák Judit, szintén a Facebookon.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk