Ha magáról van szó, nincs szégyenérzete a gyalázkodó fideszes politikusnak

  • B. T.
  • 2020.01.10 12:30

Kis-Magyarország

A durván gyalázkodó fideszes politikus most éppen egy zsíros megbízást húzott be.

December végén kisebb botrányt keltett, hogy Sümeg város fideszes képviselője minősíthetetlen stílusban gyalázta a Facebookon Jakab Pétert, a Jobbik parlamenti frakcióvezetőjét. Remete József nemes egyszerűséggel "f*aszszopónak" és idiótának nevezte az ellenzéki politikust annak bejegyzése alatt egy kommentben. Hozzászólását még párttársai is elítélték, végül maga is törölte azt.

Remete József gyalázkodó szavaira elsőként a sümegi Élhetőbb Városért Egyesület elnöke, Kovács Mihály hívta fel a figyelmet.

Ami viszont a napokban kiderült a fideszes politikusról, még érdekesebb – hívta fel a Narancs.hu figyelmét egy újabb fejleményre Kovács Mihály. Ugyanis Remete József fideszes helyhatósági képviselőként és gazdasági bizottság elnökeként annak a Remete Kft.-nek az ügyvezetője, amelyre Sümeg Város Önkormányzata a 2020-as évre a Sümegen működő iskolák, óvoda, és szociális intézményeinek a közétkeztetését szerződéses kereteken belül rábízta. Ez egy évben közel 50 millió forint közpénz bevételt jelenet a Remete Kft-nek.

Remete József: durvákat mond és jól jár

Remete József egy vadászaton

Fotó: Remete József/Facebook.com

 

„Egyesületünk Remete József megnyilvánulása és a gyakorlatilag önmagával kötött megbízása miatt úgy határozott, hogy aláírásgyűjtést kezdeményez Sümegen, hogy Remete József mondjon le a képviselői mandátumáról” – tájékoztatta portálunkat Kovács Mihály.

(Nagy nyitókép: karikatúra az internetes trollról.)

Neked ajánljuk

A varacsk alatt

Jane Campion hosszan megpihent legutóbbi rendezése, a 2009-es, Keats életéről szóló Fényes csillag után, azóta csak egy remek krimisorozatot, A tó tükrét láthattuk tőle.

A hiányzó hetes

Milyen kapcsolat van egy széndarab és egy tájkép, vagy a „szabálytalanul” szabályos mértani test és egy karkörzés között? Mire (vagy kire) utal a kiállítás címe? Miért fontos a hetes szám?

Vif

A zseni a polgári életben örök vesztes, akinek talán szüksége is van ezekre a vereségekre. A művészetpszichológia érdekes kérdése lehetne, hogy a vásott romantikus közhelyek közül vajha miért épp ez maradt oly kedves mindmáig a 19. század gyermekded ábrándjait zordan elvető és rendre kifigurázó színházi alkotók számára.

Egy szabad ember

  • Babarczy Eszter

„Egy elkövetkező nemzedéknek, akik remélhetőleg szerencsésebbek és bölcsebbek lesznek, mint mi voltunk”indul a harminc év történetfilozófiai, eszmetörténeti és politikai írásait összegyűjtő kötet. Gyurgyák nem változtatott az eredeti szövegeken, összeállításuk mégis politikai tett: a szerző hitvallást tesz, amelytől az ország sorsának jobbra fordulását várja. Ez a hitvallás egy angolszász típusú konzervativizmusé, amely, mint Gyurgyák maga mondja, elveszített lehetőség volt a magyar történelemben, különösen a rendszerváltás után.

Majd legközelebb

  • Rádai Andrea

Nem sikerült leváltani a féldiktatórikus rendszer kormányát, így a kötelező sorkatonai szolgálat bevezetését sem tudtuk megakadályozni: nem nyertünk a ProTest – Út a forradalomhoz című színházi társasjátékban. De ez talán mellékes is, mert itt az út volt a fontos, a viták, a közös gondolkodás, a billegés a cselekvés képességének eufóriája és a tehetetlenség letargiája között.

Törvényen kívüli ösztönök

Nyolc afrikai férfi táncos jön ki a színpad elejére. Meztelen testükre húzott fekete öltönyükben felsorakoznak a rámpán, farkasszemet néznek a közönséggel. Kitartóan, sokáig. Miféle szakadékot lép át, vagy nem lép át a tekintetünk? Az ő szemükben lehetne düh, méreg, dac, elég, ha a gyarmatosításra, háborúkra, a menekülthelyzetre gondolunk. De nincs. Csak úgy néznek.

Vissza a szamárpadba

  • A szerk.

Nagyszabású szélsőjobboldali összejövetelnek, öndefiníciója szerint egyenesen csúcstalálkozónak adott otthont a múlt hétvégén Lengyelország fővárosa. A The Warsaw Summit házigazdája a Jog és Igazságosság (PiS) és Jarosław Kaczyński pártelnök voltak, vélelmezett titkos célja pedig az, hogy az európai hasonelvű pártokat egységbe kovácsolja.