Ha magáról van szó, nincs szégyenérzete a gyalázkodó fideszes politikusnak

  • B. T.
  • 2020. január 10.

Kis-Magyarország

A durván gyalázkodó fideszes politikus most éppen egy zsíros megbízást húzott be.

December végén kisebb botrányt keltett, hogy Sümeg város fideszes képviselője minősíthetetlen stílusban gyalázta a Facebookon Jakab Pétert, a Jobbik parlamenti frakcióvezetőjét. Remete József nemes egyszerűséggel "f*aszszopónak" és idiótának nevezte az ellenzéki politikust annak bejegyzése alatt egy kommentben. Hozzászólását még párttársai is elítélték, végül maga is törölte azt.

Remete József gyalázkodó szavaira elsőként a sümegi Élhetőbb Városért Egyesület elnöke, Kovács Mihály hívta fel a figyelmet.

Ami viszont a napokban kiderült a fideszes politikusról, még érdekesebb – hívta fel a Narancs.hu figyelmét egy újabb fejleményre Kovács Mihály. Ugyanis Remete József fideszes helyhatósági képviselőként és gazdasági bizottság elnökeként annak a Remete Kft.-nek az ügyvezetője, amelyre Sümeg Város Önkormányzata a 2020-as évre a Sümegen működő iskolák, óvoda, és szociális intézményeinek a közétkeztetését szerződéses kereteken belül rábízta. Ez egy évben közel 50 millió forint közpénz bevételt jelenet a Remete Kft-nek.

Remete József: durvákat mond és jól jár

Remete József egy vadászaton

Fotó: Remete József/Facebook.com

 

„Egyesületünk Remete József megnyilvánulása és a gyakorlatilag önmagával kötött megbízása miatt úgy határozott, hogy aláírásgyűjtést kezdeményez Sümegen, hogy Remete József mondjon le a képviselői mandátumáról” – tájékoztatta portálunkat Kovács Mihály.

(Nagy nyitókép: karikatúra az internetes trollról.)

Neked ajánljuk