Állatorvosi ló lett a nyíradonyi futópályából

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 3.

Kis-Magyarország

Határidőre nem készült el, a támogatást vissza kellett fizetni, a kivitelezők pereltek, és ami megépült, nincs a település tulajdonában.

Nehéz örökséget hagy októberben hivatalba lépő utódjára és az új képviselő-testületre Tasó Béla, a 7300 lelkes Hajdú-Bihar megyei Nyíradony fideszes polgármestere. A 24.hu írása szerint az önkormányzat több száz milliós hiányt halmozott fel, a környéken divatba jött lombkoronasétányból ide is jutott, és épült egy 1200 méteres rekortán futópálya is, amely egyelőre nincs a helyhatóság tulajdonában.

A létesítmény a nyíradonyi polgármester nagybátyjának, Tasó László fideszes országgyűlési képviselőnek az eredejében, illetve az általa alapított egyesület, valamint a felesége által vezetett cég földjein húzódik.

Az uniós projektek révén szaporodó lombkoronasétányokat az Integritás Hatóság vizsgálta, szabálytalanságokat észlelt, emiatt rendőrségi feljelentést tett, amit az érintett fideszes politikus koncepciós eljárásnak minősített.

A futópálya megépítéséről Tasó Béla polgármester döntött egyedül, mert a koronavírus-járvány idején a kormány felhatalmazta a polgármestereket, hogy a képviselő-testület nevében hozzanak határozatokat. A beruházásra 45 millió támogatást kapott Nyíradony, ugyanennyi saját erőt kellett mellé tennie. A támogatást átutalta 2020 novemberében a Miniszterelnöki Kabinetiroda, de az építkezés csúszott, majd kifutott a határidőből, emiatt a támogatást vissza kellett fizetni. A futópályát építő két debreceni cég kapott valamennyi pénzt, de miután a kormány visszakérte a támogatást, az önkormányzat nem tudott fizetni a kivitelezőknek. A vitából per lett. Utóbb a tartozásokat rendezni is tudták. A pálya azonban még mindig nincs az önkormányzat tulajdonában. 

Az önkormányzati választáson az októberig hivatalban lévő Tasó Béla nem indult újra. A polgármester-választást a független Szilágyi Zoltán Tibor nyerte, a fideszes Terdik János második lett.  

A polgármester és utódja vitában áll:

A címlapkép forrása Tasó Béla Facebook-oldala

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk