Bosszú Penészleken: bukta a falu a gyermekétkeztetést

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 3.

Kis-Magyarország

Klenik Sándorné polgármester (Fidesz) cége felmondta az önkormányzattal kötött szerződést szeptember 30-ával. Az utód számított erre a lépésre.

Penészleken Klenik Sándorné a júliusban tartott megismételt önkormányzati választáson 308 szavazatot kapott, a független Biró Péter pedig 341-et. Októbertől tehát Biró lesz a  Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei, kilencszáz lakosú település polgármestere. 

A még hivatalban lévő Klenik Sándorné az igazgatója a Nyugalomsziget Nonprofit Kft.-nek, amely eddig a gyermekétkeztetést biztosította, szerződéses kapcsolatban állt az önkormányzattal. A hivatalban lévő kormánypárti polgármester – mint a 24.hu írja – hétfőn a Facebookon jelentette be, hogy a szerződést szeptember 30-ával felbontja. 

Az erről szóló levelet augusztus 28-án be is nyújtotta az önkormányzatnak, lényegében elküldte saját magának.

Arról is beszámolt, hogy az étkeztetést mostanáig 2023. márciusi térítési díjjal számolta el, de a döntésének nem ez a legfőbb oka, és a helyben élők tudhatják, hogy mire gondol.

Azt is mondta, hogy októbertől az önkormányzatnál csak a jegyző lesz, más dolgozó nem marad. 

Klenik Sándorné utódja, Biró Péter szimpla kitolásnak minősítette a polgármester lépését. A közétkeztetés eddigi rendszere közel tizenöt évig működött, az új testületnek az első munkanapján döntenie kell arról, hogyan látja el a több mint száz óvodás- és iskoláskorú gyermeket. Biró számított erre a lépésre, és van terve arra, hogyan oldják meg a problémát.

(Címlapképünkön: Klenik Sándorné. Forrás: Penészlek Facebook)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk