Amit lehet, mindent lekapcsolnak Kiskunfélegyházán, hogy spóroljanak

Kis-Magyarország

Csányi József, Kiskunfélegyháza vezetője drámai tájékoztatást tett közzé arról, milyen döntéseket hoztak annak érdekében, hogy az energia-áremelkedés hatásait ki tudják védeni és a költségeiket csökkenteni tudják.

Mint írta, bár még nem látszik, de a város az elmúlt harminc év legnagyobb kihívása előtt áll. Most nem egy láthatatlan és ismeretlen ellenséggel – egy vírussal – kell majd megharcolni, hanem azért kell dolgoznunk, hogy az intézményeiket fűteni és világítani, a várost működtetni tudják - fogalmazott a polgármester.

Kiemelte, Kiskunfélegyháza anyagi helyzete jelenleg rendezett. A város számos pontját fejlesztik, új bölcsőde épül, új központi parkoló épül, számos utat újítanak fel jelenleg is, mindezen nagyléptékű beruházások mellett még 300 millió forint megtakarítással is rendelkeznek. Hitelük, tartozásuk nincs. Majd azt írta:"Ez az állapot rövidesen véget ér. A város és intézményeinek gáz- és áramszámlái augusztustól a jelenlegi 10-szeresére nőnek. Ez annyit jelent, hogy az éves kétszázmilliós rezsiköltségeink kétmilliárd forintra emelkednek." Kétszázmillió helyett évente kétmilliárd forintot fizetnek majd. Évente. Csak gázra és villanyra. Ez az összeg annyi, amelyből a városközpontot az elmúlt két évben megújították. Csak az uszoda áramszámlája a jelenlegi 15 millió forintról 200 millió forintra emelkedik. 

Csányi József szerint az alábbi intézkedéseket hozzák:

• A város nevezetes épületeinek díszkivilágításait kikapcsolják, a szökőkutakat lekapcsolják.

• A libafesztivál után valamennyi önkormányzati programot elhalasztják, kizárólag az adventi gyertyagyújtások maradnak.

• A karácsonyi díszkivilágítás és a város ünnepi fényekbe öltöztetése elmarad. Kizárólag a fenyőfát állítják majd fel a megszokott helyén. Nem lesz korcsolyapálya és óriáskerék sem.

• A legnagyobb gáz- és áramfogyasztó sportcsarnok és uszoda nyitva tartásában és szolgáltatásaiban korlátozásokat vezetnek be szeptember 1-jétől. A múzeum, a könyvtár és a művelődési központ nyitva tartásában és működésében is jelentős korlátozásokat vezetnek be. Amennyiben ez nem lesz elég, további intézkedéseket hoznak.

• Figyelemmel arra, hogy a város összes félretett pénzét, és közeljövőben keletkező bevételét gázra és villanyra kell költeniük, új útépítéseket, építkezéseket nem indítanak. Kizárólag a már elnyert két uniós projektjüket valósítják meg: a Zöld város folytatását a Kossuth utcán és a Vasas-pálya felújítását.

 

Csányi József a Nemzeti Fórum Egyesület (NFE) színeiben lett polgármester, 2014 óta vezeti a várost, az önkormányzati képviselő-testületben is az NFE alkotja a többséget. Az NFE elnöke Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk