Debreceni akkugyár: bíróságon küzd tovább a népszavazásért a Momentum

  • narancs.hu
  • 2023. március 13.

Kis-Magyarország

Megtámadták a Helyi Választási Bizottság elutasító határozatát. 

A törvényszéken támadta meg az akkugyárról szóló népszavazást elutasító döntést a Momentum – közölte a párt hétfőn. 

Mint arról beszámoltunk, a Helyi Választási Bizottság elutasította a Momentum és a Mi Hazánk népszavazási kezdeményezéseit a Debrecenbe tervezett akkumulátorgyárról.

Hétfőn a Momentum a Debreceni Törvényszéken támadta meg a debreceni Helyi Választási Bizottságnak az akkumulátorgyárról szóló népszavazási kezdeményezésüket elutasító döntését. 

"Mondjuk ki az igazságot, abszurd, hogy a debreceni HVB elutasította a Momentum által javasolt népszavazási kérdést, miután rájöttek, hogy a Momentum meg fogja csinálni az aláírásgyűjtést, és népszavazást kell tartani a vízmérgező CATL gyárról. Egy hónapig ültek rajta a HVB-ben, mire megtalálták a kamuindokokat, amire hivatkozva aztán elutasították ugyanazt a kérdést, amit korábban már átengedtek egyszer" – írta a párt. 

A Momentum hozzátette, nem hagyják cserben azokat, akik nem kötnek alkut és nem akarnak "vízzabáló, vízmérgező" akkumulátorgyárat Debrecenben, ezért minden fórumon, legyenek azok a rendszer részei, vagy azon kívüliek, tiltakozni fognak.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk