A város pénzén ment el a németországi Fradi-meccsre a bátonyterenyei polgármester

  • narancs.hu
  • 2023. március 13.

Kis-Magyarország

A szomszéd község falubuszát vették bérbe a családtagjaival és kollégáival. A polgármester szerint ezzel semmi gond nincs. 

Nagy-Majdon József, Bátonyterenye fideszes polgármestere az önkormányzat pénzéből utazott ki Leverkusenbe, a Ferencváros futballcsapatának kupamérkőzésére családtagjaival és a hozzá legközelebb álló önkormányzati dolgozókkal – írja a Blikk.

Az utazáshoz a szomszédos Mátranovák falubuszát vették bérbe, de a városi büdzséből fizették a "kölcsönzési" díjat, a törvény által meghatározott kilométer használatot, az üzemanyagot és az osztrák autópályadíjat is.

Nagy-Majdon József a lapnak elismerte, hogy elmentek a meccsre, de szerinte ezzel nincs gond: "Ebben nincs semmi törvényellenes. A város költségvetése rendezett. Polgármesterként megtehetem, van egy keretem, amit ilyen programokra is költhetek, s akár kisbuszt is bérelhetek. Vegyük úgy, hogy azok, akik velem együtt elutaztak a külföldi sportrendezvényre, ezt kapták jutalomként, ennek senkinek semmi köze" – mondta a lapnak a polgármester.

"A városban mindenki tudja, kik voltak az utasok, felháborító, hogy amíg az iskolában nem tudnak megfelelően fűteni, addig a város vezetője és sleppje Németországba utazik szórakozni, a mi pénzünkön" – kommentálta a Blikknek a történteket egy helyi lakos.

Az utazáshoz használt falubuszt Mátranovák állami támogatásként kapta azért, hogy ellássák vele a szociális feladatokat, az elmúlt héten szerda és vasárnap között viszont nem helybeliek használták.

Bodor Ernőné mátranováki polgármester a Blikknek azt mondta, a busz kölcsönzését nem a képviselő-testület engedélyezte, hanem ő egy személyben döntött. "Jogom van hozzá, hiszen előtte ellenőriztem, nem volt semmilyen előre egyeztetett munkája a falubusznak. Bátonyterenye városa bérelte ki tőlünk a járművet, szabályszerű szerződéssel, fizettek érte, ami a költségvetésünket gyarapítja. Az, hogy mekkora összegről van szó, az csak a szerződést kötőkre vonatkozik" – tette hozzá. 

A lap számításai szerint a kiruccanás a buszbérlettel, autópályadíjjal, üzemanyagköltséggel mintegy félmillió forintba is kerülhetett Bátonyterenyének. Azt egyelőre nem tudni, hogy ki fizette a meccsjegyeket, a szállást és az étkezést.

(Borítóképünk illusztráció.)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk