Harkány

Érvényes a hétvégi választási eredmény

  • narancs.hu
  • 2013. március 14.

Kis-Magyarország

Elutasította a helyi választási bizottság a hétvégi választással kapcsolatban benyújtott fideszes óvást a baranyai fürdővárosban.

„Szerda este ülésezett a helyi választási bizottság, és ott megtárgyalta az egyik jelölt által benyújtott óvást” – tájékoztatta a magyarnarancs.hu-t Bíró Károly, Harkány jegyzője. Erre azért volt szükség, mert Baksai Tamás, Harkány fideszes polgármesterjelöltje kedden kérte a hétvégén tartott időközi választások szavazatainak újraszámlálását, miután nyolc szavazattal maradt alul a korábbi polgármesterrel, a független Imri Sándorral szemben. (A választás előzményeiről szóló cikkünket itt, az eredményről szóló publicisztikánkat pedig itt
olvashatja.)

Baksai az óvást két olyan esetre alapozta, amikor a vasárnapi választáson a szavazóktól nem kérték el a személyi igazolványukat. „Ezt a kérelmet a bizottság részletesen megvizsgálta. Többek közt tanúkat hallgattunk meg, dokumentumokat ellenőriztünk. Végül a kifogás elutasítása mellett döntött a bizottság, mert nem látta megalapozottnak. A döntés ellen ugyanakkor két napig fellebbezhet az óvást benyújtó jelölt” – tette hozzá Bíró. Egy helyi hírportál még szerdán arról írt, hogy értesülése szerint az érintettek visszavonták „korábbi kijelentésük tartalmi részét, miszerint szavazásra jelentkezéskor nem kértek tőlük személyi igazolványt. A választások ezen anomália nélkül rendben zajlottak, az óvás így tárgytalanná vált.”

Vasárnap azért tartottak időközi választást, mert a harkányi testület decemberben feloszlatta magát.

Figyelmébe ajánljuk